28. 2. 2021 Petr Pavlík

Sobotka: Bitvu o první místo nevzdáváme

Sparťané v urputném duelu skolili třinecké Oceláře poměrem 4:2. U velmi cenné výhry našeho týmu byl také útočník VLADIMÍR SOBOTKA, jenž v první třetině obrátil svým gólem vývoj utkání na naši stranu. „Chtěli jsme Třinec porazit za každou cenu. Viděli jsme velice kvalitní zápas, hráli jsme šedesát minut. Výhry si moc vážíme,“ komentuje úspěšný střelec.

Máme za sebou úspěšný zápas proti Třinci, ve kterém se nám podařilo stáhnout jeho náskok v tabulce na jeden bod. Pro tým je taková výhra důležitou psychickou vzpruhou, že ano?
Přesně tak. Chtěli jsme Třinec porazit za každou cenu. Viděli jsme velice kvalitní zápas, hráli jsme šedesát minut. Výhry si moc vážíme. Každý hráč má rád zápasy, ve kterých je spousta emocí. Věděli jsme, že v celém průběhu utkání nemůžeme soupeři nabízet laciné přesilové hry. Bylo skvělé, že se nám podařilo ve třetí třetině ještě navýšit vedení a dotáhnout zápas k vítězství. Přeju si, aby takových zápasů bylo co nejvíc.

Jak moc bylo utkání proti Třinci herně složité?
Víme, že Třinec každoročně hraje v tabulce nahoře. Před zápasem jsme věděli, co nás čeká, chtěli jsme se hlavně dobře připravit. Každý zápas je jiný, nyní jsme se soustředili jen na svůj výkon. To se nám vyplatilo. Tři body jsou skvělé, musíme pokračovat dál.

V první třetině jsi vstřelil krásnou branku na 2:1. Měl jsi o svém zakončení jasno?
Řepa mi dobře posunul puk na osu hřiště a já jsem se pak soustředil na to, abych trefil branku. Jsem rád, že střela nakonec prošla až do branky. Ten gól nám strašně moc pomohl, jelikož jsme se vrátili zpět do vedení.

Do konce základní části zbývají odehrát už jen tři duely. Jak se připravit?
Pořád se chceme zlepšovat. Za chvíli nás čekají vyřazovací boje. Chceme dobře zakončit základní část a ještě se pokusit porvat o Prezidentský pohár. Bitvu ještě nevzdáváme. Sice to nemáme ve svých rukou, ale budeme se snažit ve všech zápasech předvést stoprocentní výkony, abychom měli ještě šanci s pořadím trochu zamíchat.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila