3. 9. 2021 Petr Pavlík

Sobotka: Urputná bitva, fanoušci byli úžasní

Útočník VLADIMÍR SOBOTKA v domácí odvetě proti Växjö vyrovnal svou pohotovou střelou a nakopl svůj tým do dalších minut. I jeho zásluhou se sparťané mohli radovat z cenného zisku dvou bodů. „Odehráli jsme náročný duel, za vítězství jsme moc rádi. Växjö je těžký soupeř, který hraje velmi urputně,“ komentuje zkušený útočník.

Máme za sebou úspěšnou domácí odvetu s Växjö. Jak bys ohodnotil třetí zápas v novém ročníku Ligy mistrů?
Odehráli jsme náročný duel, za vítězství jsme moc rádi. Växjö je těžký soupeř, který hraje velmi urputně. Mají velmi dobře propracovaný systém, jsme rádi, že se nám podařilo se jim vyrovnat v bojovnosti a dotáhnout zápas do vítězného konce.

V čem byl domácí zápas jiný oproti prvnímu duelu ve Švédsku?
Těžko říct. Oni hrají velmi dobře, nedávají svým soupeřům moc prostoru. Myslím si, že v prvním zápase jsme neměli tolik šancí, nyní nám střely procházely až k brance, ale gólman většinu z nich viděl. Neměli jsme hráče před brankou, což byla v některých momentech škoda. Musíme na tom zapracovat.

V první třetině byl lepší soupeř, od druhé části jsme zlepšili pohyb a šance přibývaly. Cítíš to tak?
Ano. Více jsme se tlačili do šancí v útočném pásmu a hned to bylo znát. V kabině jsme si řekli, co potřebujeme zlepšit. Každý z nás věděl, na čem musí zapracovat. První třetina nebyla z naší strany ideální, chyběl nám pohyb. Ve druhé třetině jsme začali lépe bruslit a už to bylo lepší.

Domácí odveta byla hodně vyhrocená, souhlasíš?
To k tomu patří. Odehráli jsme velkou bitvu, nikdo nikomu nedaroval nic zadarmo. Máme za sebou skvělý zápas, moc jsme si ho užili. Fanoušci byli úžasní, vytvořili parádní kulisu. Za podporu jsme moc rádi, musíme pokračovat dál.

Co očekáváš od příštího zápasu s Turku?
Čeká nás další těžký soupeř, který hraje svižný hokej. Musíme se pořádně připravit. Věřím, že pokud předvedeme zodpovědný výkon v obraně, máme šanci uspět.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek