26. 2. 2020 Daniel Ryl

Sparta bojuje o druhé místo, čeká ji Kladno

Regenerace a čas na trénink přišel sparťanům vhod, ale po více než týdnu už se vrací do zápasového tempa. Svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače bojují v závěru základní části o druhé místo tabulky a už ve čtvrtek 27. února je od 18:00 hodin čeká těžký souboj na ledě Kladna, bojujícího o udržení mezi elitou. Přímý přenos můžete sledovat na kanálu O2 TV Sport.

Sparta si zajistila čtvrtfinále, ale chce začínat doma

Extraligová tabulka je v závěru základní části nebývale vyrovnaná na obou koncích. Sparta si zajistila účast ve čtvrtfinále play off, přesto bojuje o druhé místo a zároveň o první čtyřku, která by jí zajistila start na domácím ledě. K tomu potřebuje bodovat na ledě Kladna, jež se pro změnu nachází na dně a čeká ho velmi náročný boj o udržení mezi elitou.

"Nic to neznamená, extraliga je dost vyrovnaná. Kladno sice nemá aktuálně formu, ale musíme se na něj připravit, jako bychom hráli proti týmu z vrcholu tabulky," zůstává opatrný útočník Lukáš Rousek. I on několikadenní odpočinek od zápasů uvítal: "Pauza se hodila. Člověk sice vypadne ze zápasového rytmu, ale na tréninku máte alespoň čas zapracovat na detailech, které pak rozhodují v play off." Náš tým si navíc zpestřil zápasovou přestávku setkáním a autogramiádou s fanoušky v PREMIUM OUTLET PRAGUE AIRPORT.

Rytíři jsou v krizi a záchrana je v nedohlednu

V polovině ledna patřilo Kladno mezi týmy s nejlepší formou, ale uteklo několik týdnů a situace je zcela opačná. Tým kolem Jaromíra Jágra vyhrál naposledy 17. ledna proti Kometě Brno, od té doby si připsal celkem jedenáct porážek. Z toho bodoval pouze jednou, což znamenalo rychlý propad tabulkou a vzhledem k bodovým ziskům konkurentů i tvrdý dopad na dno.

Středočechy může mrzet zejména domácí a důležitá porážka 3:5 s Pardubicemi, na které navázali porážkou 5:8 v Plzni. "Hecujeme se, že nemůžeme být skleslí, protože šance je pořád. Snažíme se být pozitivní, protože štěkat na sebe nemá cenu, to nás jen sráží. Musíme se k tomu postavit čelem a bojovat," nabádá před utkáním s naším týmem kladenský kapitán Jakub Strnad.

Pozitivem je návrat brankáře Denise Godly, ale ani on nezabránil posledním dvěma porážkám. Trápení nepomáhají ani slušné přesilovky (17,30 %) a oslabení (80,21 %). Kladno však trápí produktivita, protože je se 119 trefami třetím nejhorším týmem soutěže.

Vzájemné zápasy: dvě výhry Sparty a prohra

Vzájemné zápasy doprovází slušná kulisa. V prvním utkání v polovině listopadu sledovala vyprodaná O2 arena naše vítězství 6:2, pod které se podepsalo šest různých střelců. Výhru slavili sparťané také o dva týdny později, kdy museli zareagovat na obrat domácích, ale nakonec díky rozhodující trefě Milana Jurčiny zvítězili na ledě rivala 4:2.

Třetí vzájemné střetnutí nabídlo ofenzivní podívanou a celkem dvanáct branek. Sparta tehdy třikrát vedla, ale nakonec o náskok přišla a také vinou čtyř bodů Jaromíra Jágra prohrála na domácí půdě 4:8. Od té doby se však jedná o předposlední výhru Kladna v této sezoně.

Víte, že...

Vůbec první vzájemný duel Kladna a Sparty v historii samostatné české soutěže se odehrál v neděli 3. října 1993 právě na ledě Rytířů? Náš tým tehdy zvítězil 6:3, když dvěma góly a stejným počtem asistencí zazářil zejména útočník Jiří Zelenka.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek