25. 8. 2016 Martina Nová

Sparta hostí Comarch, vybojuje si výhru?

Základní část Champions Hockey League je v plném proudu a na hráče pražské Sparty čeká další utkání. Naposledy sparťané změřili své síly se švédským Färjestadem Karlstad, kterému podlehli 1:2. V pátek 26. srpna vyjedou na vysočanský led znovu, aby se tentokrát utkali s týmem Comarch Cracovia, který na jeho ledě v Krakově porazili vysoko 7:2. Utkání proti polskému soupeři začíná v 18 hodin.

Comarch Cracovia ve skupině O zatím bez bodu

Tým z polského Krakova má za sebou první dvojici domácích utkání v rámci CHL. Na úvod své evropské premiéry hostil Comarch právě Spartu, která však měla zápas ve svých rukách a od začátku si šla za svým cílem – zvítězit. Hosté nakonec i díky hattricku Tomáše Netíka skórovali celkem sedmkrát a do Prahy se vraceli s vítězstvím 7:2.

Zanedlouho poté se v Krakově představil i Färjestad Karlstad, který si v Polsku připsal rovněž tříbodové vítězství. Ani švédští střelci polské mužstvo nešetřili a uštědřili mu porážku 1:5. V důsledku toho je Comarch Cracovia ve skupině O na třetím místě a bez jediné bodu.

Comarch musí zabrat v obraně i v útoku. Vykřesá naději?

Tým z Krakova má velmi špatnou bilanci, nejenže nezískal doposud ani bod, ale navíc vstřelil dohromady pouze tři branky a hned dvanáct jich obdržel. Každý gól však vstřelili tři různí hráči - Filip Drzewiecki, Slovák Richard Jenčík a proti Färjestadu se ještě prosadil Damian Kapica. Kdo se společně s nimi ještě zapsal do statistik jsou Damian Slabon a Rakušan Florian Iberer.

96
Brankář Comarchu Rafal Radziszewski čelil už 96 střelám.

O nízké produktivitě svědčí i fakt, že Krakov má střeleckou úspěšnost pod 7 %. Obě utkání odchytal brankář Rafal Radziszewski, jenž je dlouholetým stabilním článkem týmu z Krakova a na kontě má rovnou šest polských titulů. Zatím má úspěšnost zákroků 87,5%, kdy během dvou duelů musel čelit již 96 střelám. V domácím utkání se Spartou se ale několikrát vytáhl, přestože inkasoval sedm branek.

Mezi přednosti Krakova v dosavadním průběhu CHL nepatří také přesilové hry. Z deseti pokusů nedokázal skórovat ani jednou. Na druhou stranu patří Comarch Cracovia mezi nejméně trestané celky s celkovým počtem čtrnácti trestných minut, avšak jejich úspěšnost v oslabení se nachází pod hranicí 67 %.

SPARTA VS. COMARCH ŘEČÍ STATISTIK

SPARTA VS. COMARCH CRACOVIA
Tomáš Netík 4 (4+0)Nejproduktivnější útočníkDamian Slabon 2 (0+2)
Richard Jenčík 2 (1+1)
Damian Kapica 2 (1+1)
Petr Kalina 2 (1+1)Neproduktivnější obránceFlorian Iberer 1 (0+1)
Tomáš Netík 4 gólyNejlepší střelecRichard Jenčík 1
Damian Kapica 1
Dominik Uher 3 asistenceNejlepší nahrávačDamian Slabon 2 asistence
11,11 %Využití přesilových her0 %
88,89 %Ubráněná oslabení80,89 %
0Vstřelené góly v oslabení0
18Trestné minuty celkem14
Jaroslav Hlinka 4 TM
Lukáš Pech 4 TM
Nejtrestanější hráčMichael Kolarz 4 TM
Rafal Dutka 4 TM
Tomáš Pöpperle (92,86 %)
Filip Novotný (92,59 %)
Brankáři (úspěšnost zákroků)Rafal Radziszewski (87,50 %)
2962Průměr diváků na domácích zápasech6666

V prvním duelu dal hattrick. Trefí se Tomáš Netík i tentokrát?

Zkušený útočník Tomáš Netík zaznamenal v duelu proti polskému soupeři hattrick, čímž se stal nositelem dresu pro lídra týmového bodování. Jak hodnotil utkání v Krakově? "Úroveň to mělo slušnou. Potvrdilo se, že jsou v Lize mistrů kvalitní zápasy. Nevěděli jsme, co od Poláků čekat, protože to je taková netradiční hokejová země, ale hráli dobře a nepříjemně. Zaplať pánbůh jsme rychle vedli a zápas jsme zvládli."

Zkušený útočník tak dopomohl svým hattrickem ke kanonádě 7:2."Někdy se takové zápasy hrají. Myslím si, že jsme byli lepší celý zápas. Šance jsme si vytvářeli a proměnili, takže jenom dobře, že jsme ty góly dali." Čtyřiatřicetiletý hráč přidal proti Färjestadu ještě jeden gól, a tak i v páteční odvetě proti Krakovu bude stále nosit trikot pro nejlepšího hráče sparťanského bodování.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek