14. 9. 2019 Daniel Ryl

Sparta hraje poprvé venku, čeká ji Liberec

Ve čtvrtek zahájili sparťané novou sezonu Tipsport extraligy parádním soubojem proti Plzni, ze kterého si odnesli dva body za vítězství 7:6 v prodloužení. O další bodový zisk budou usilovat svěřenci Uweho Kruppa v neděli 15. září, kdy se od 16:00 hodin představí v prvním venkovním utkání na ledě silného Liberce.

Na sever Čech bez Kvapila, Černocha i Piskáčka

Vstup do nového ročníku vyšel našemu týmu na jedničku, když společně s Plzní předvedl na úvod sezony pěknou hokejovou bitvu. Trenér Uwe Krupp byl ovšem skeptičtější. "Byl to poněkud bláznivý zápas. Celkově byly v zápase na obou stranách opravdu výborné momenty, ale také strašné chyby. Byl to skvělý zápas pro diváky, ale z pohledu trenéra musím říct, že máme co rozebírat," přiznal po utkání před novináři.

V souboji se Západočechy navíc přišel o několik hráčů. Na několik dnů vypadl ze sestavy obránce Jan Piskáček, zatímco Jiří Černoch bude kvůli zranění chybět zhruba měsíc. O měsíc déle pak může Spartě scházet Marek Kvapil, který podstoupil operaci natrženého prsního svalu. Bývalý útočník Bílých Tygrů tak přijde o první utkání proti svému bývalému zaměstnavateli.

Také Marek Kvapil měl v minulých letech výrazný podíl na tom, že se Spartě pod Ještědem příliš nedařilo. Pražané tam vyhráli jediný z posledních šesti zápasů, ale dokázali alespoň bodovat, protože dvakrát padli až v prodloužení a jednou po samostatných nájezdech.

Liberec už začal v Lize mistrů a hlásí posilu last minute!

Fanoušci Sparty jistě postřehnou řadu změn v kádru Bílých Tygrů, protože pod Ještědem skončila kromě Marka Kvapila také další jména jako brankář Roman Will, obránce Martin Ševc, či útočníci Dominik Lakatoš. Z KHL se však vrátil střelec Michal Bulíř, ze zámoří přišel důrazný Adam Musil a místo v brance zaujal Justin Peters. Nejčerstvější posilou je pak slovenský zadák Oldrich Kotvan, jenž naposledy působil v Mladé Boleslavi a s Libercem se dohodl na dvouměsíční smlouvě.

Severočeši zahájili svou extraligovou sezonu až sobotním utkáním na ledě Mountfieldu HK, kde sice prohrávali, ale následně stav zápasu otočili, a přestože Východočeši dokázali stáhnout ztrátu z 1:3, nakonec se z vítězství 6:3 radoval Liberec. Svěřenci Patrika Augusty však odstartovali ostrou sezonu už dříve v Champions Hockey League, kde odehráli už čtyři zápasy proti Belfastu a Lulee s bilancí jedné výhry a dvou porážek. O postup tak musí zabojovat v posledních dvou zápasech s Augsburgem.

LETNÍ ZMĚNY V KÁDRU LIBERCE:

PŘÍCHODY ODCHODY
Justin Peters (B, Chomutov) Roman Will (B, Rögle)
Ronald Knot (O, Chomutov) Martin Ševc (O, Mladá Boleslav)
Roman Graborenko (Ú, Litvínov) Dominik Lakatoš (Ú, Vítkovice)
Rostislav Marosz (Ú, Pardubice) Patrik Maier (Ú, Zvolen)
Michal Bulíř (Ú, Magnitogorsk) Matěj Stříteský (O, Karlovy Vary)
Daniel Bukač (O, Niagara IceDogs, OHL) Marek Kvapil (Ú, Sparta)
Adam Musil (Ú, San Antonio, AHL) Taylor Doherty (O, bez angažmá)
Oldrich Kotvan (O, Mladá Boleslav) Michal Teplý (Ú, Winnipeg Ice, WHL)

Tyler Redenbach (Ú, Oji Eagles, Asia League)

Jakub Valský (Ú, Kladno)

Věděli jste, že...

3
Sparta už třikrát v řadě vyhrála první vzájemný souboj s Libercem v nové sezoně.

Sparta na Liberec umí v prvních vzájemných zápasech sezony. Pražané zdolali Bílé Tygry v prvním přímém souboji nové sezony už třikrát v řadě, z toho dvakrát se jí to podařilo na ledě soupeře. V předešlé sezona tam sparťané vyhráli 5:4 v prodloužení, přestože prohrávali už o tři branky.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek