14. 11. 2020 Daniel Ryl

Sparta jede na východ, čekají nás Pardubice

Extraligový kolotoč pokračuje nedělními zápasy 18. kola, v němž se sparťané představí na půdě Pardubic. Na Východočechy narazíme v neděli 15. listopadu už podruhé v sezoně, protože se s nimi náš tým utkal už před týdnem při restartu aktuální sezony. Druhý vzájemný souboj začíná v 17:00 hodin.

Sledujte všechny zápasy Sparty na HokejkaTV!

Pokud nemáte přístup k vysílání České televize, můžete využít přímé přenosy na HokejkaTV. Ty jsou navíc kvůli novým opatřením vlády a omezenému počtu diváků na stadionech volně přístupné všem sparťanským permanentkářům. Více informací čtěte ZDE>>>.

Sparta hlásí posilu, Říčka oslavil kulaté jubileum

Svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače za sebou mají už tři zápasy, ve kterých si připsali celkem sedm bodů! Ve druhém utkání venkovní série však prohráli na ledě Vítkovic 4:5 v prodloužení, přestože v Ostravě vedli už o tři góly. Významného milníku však dosáhl útočník Robert Říčka, který odehrál svůj 300. zápas v extralize.

Česká nejvyšší soutěž hlásí také velký návrat. Do Sparty přichází minimálně na měsíční hostování zkušený útočník Vladimír Sobotka. „Měli jsme o Vláďu velký zájem. Je to poctivý a šikovný hokejista, který umí zahrát skvěle nejen dopředu, ale také dozadu. Když se naskytla možnost spolupráce s dalším špičkovým hráčem se zkušenostmi z NHL, nemohli jsme ji nevyužít,“ uvedl sportovní manažer Jaroslav Hlinka. Nová posila však do utkání v Pardubicích ještě nezasáhne.

Dynamo posílilo a řeší nepříjemné potíže

Na východě Čech udělali před sezonou velkou obměnu, která měla nastartovat lepší zítřky. Pardubice se však v úvodu sezony trápí, jelikož si připsali jedinou výhru! Aby toho nebylo málo, vedení klubu řeší nepříjemný problém. Podle testů řídil zkušený útočník Robert Kousal pod vlivem drog, na což vedení mužstva zareagovalo vyřazením z kádru, než se skandál vyřeší.

„Robert Kousal byl vyřazen z týmu. Pokud se oficiálně prokáže pozitivní test na drogy, okamžitě s ním ukončíme smlouvu,“ uvedl na svém Twitteru šéf klubu Petr Dědek. V posledních dnech navíc oznámil příchod exsparťanského obránce Marka Ďalogy, kterého napodobil kanadský útočník Anthony Camara. Posila ze Švédska už s týmem v sobotu trénovala, jeho start v nedělním utkání proti našemu týmu však potvrzen nebyl.

Sparta nastřílela Dynamu sedmičku!

První vzájemný duel nové sezony se odehrál před týdnem a byl prvním utkáním po restartu Tipsport extraligy. Sparta ještě před polovinou utkání dala druhý gól, čímž šla do vedení, načež přidala ještě pět gólů a také díky dvougólovým střelcům Andreji Kudrnovi a Robertu Říčkovi zvítězila 7:1.

Číslo zápasu:

902

Sparta díky poslednímu vítězství 7:1 překonala hranici 900 gólů, které Pardubicím v celé své historii nastřílela. Aktuálně jsou sparťané na dva góly nad zmíněnou hranicí. Inkasovaných branek je přesně o sto méně - celkem 802.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek