5. 10. 2020 Petr Pavlík

Sparta míří do Varů, naváže na výhru s Tygry?

Ve čtvrtém venkovním utkání nové sezony naši hokejisté zavítají na led karlovarské Energie, kde se jim mimořádně daří. Svěřenci trenérů Miloslava Hořavy a Josefa Jandače vyhráli posledních pět duelů na západě Čech, kde mohou vítěznou bilanci prodloužit v úterý 6. října od 17:10 hodin. Utkání bude vysílat v přímém přenosu ČT Sport a sledovat ho můžete také na HokejkaTV!

Sledujte všechny zápasy Sparty na HokejkaTV!

Pokud nemáte přístup k vysílání České televize, můžete využít přímé přenosy na HokejkaTV. Ty jsou navíc kvůli novým opatřením vlády a omezenému počtu diváků na stadionech volně přístupné všem sparťanským permanentkářům. V průběhu posledních dvou dnů dorazil všem permanentkářům do mailu návod, jak se zadarmo přihlásit ke sledování HokejkaTV. Více informací čtěte ZDE>>>.

Chlapíkova premiérová trefa zajistila vítězství nad Libercem

Sparťané po nepovedeném utkání v Podještědí vyzvali liberecké Bílé Tygry na domácím kluzišti, kde chtěli zapomenout na předešlý neúspěch. V odvetném utkání před rovnou tisícovkou diváků šli už páté minutě do vedení zásluhou přesné trefy Filipa Chlapíka, jenž poprvé skóroval za svůj mateřský klub po návratu ze zámoří. Náš tým posléze přidal ještě další dvě branky a vyhrál 3:0.

Čisté konto si připsal brankář Matěj Machovský, kterému stačilo na druhou nulu v sezoně devětadvacet zákroků. „Machy předvedl výborné zákroky, držel nás nad vodou. Bylo vidět, že je ve své kůži. Hrozně nám pomohl, za výhru mu patří obrovský dík,“ děkoval svému spoluhráči v brankovišti autor druhého gólu David Dvořáček.

Energetici ztratili v útoku dvě opory, ale posílili v NHL

Karlovarský celek získal v létě zkušeného obránce Lukáše Pulpána, nebo například exkladenského Tomáše Redlicha. Kabinu Západočechů přišel zocelit také Oldrich Kotvan, který za sebou zanechal působení v Liberci. Hlavními posilami pro Karlovy Vary jsou útočníci Jakub Lauko a spolu s ním David Kaše, mladší bratr Ondřeje.

Lázeňský tým během letní přestávky opustil Tomáš Rachůnek včetně Dávida Grígera, kteří odešli za lepším angažmá k libereckým Bílým Tygrům. Do Plzně se stěhoval talentovaný bek Matěj Stříteský a Vojtěch Polák si to pro změnu namířil do Vítkovic. Na soupisce karlovarských borců nefiguruje ani Vladimír Eminger, jenž se rozhodl zkusit novou výzvu v zahraničí.

Karlovarští hokejisté mají za sebou dva duely z celkové třízápasové domácí série. Svěřenci trenéra Martina Pešouta nejprve vyzráli na Mladou Boleslav 3:2, posléze však klopýtli s třineckými Oceláři, kterým podlehli v konečném součtu 2:5.

LETNÍ PŘESTUPY V KÁDRU ENERGIE:

PŘÍCHODY ODCHODY
Lukáš Pulpán (O, HC Škoda Plzeň) Tomáš Rachůnek (Ú, Bílí Tygři Liberec)
Patrik Machač (Ú, Rytíři Kladno) Dávid Gríger (Ú, Bílí Tygři Liberec)
Tomáš Redlich (Ú, Rytíři Kladno) Vojtěch Polák (Ú, HC VÍTKOVICE RIDERA)
Jan Hladonik (Ú, HC Oceláři Třinec) Vladimír Eminger (Ú, Bremerhaven)
Oldrich Kotvan (O, Bílí Tygři Liberec) Matěj Stříteský (O, HC Škoda Plzeň)
Daniel Kowalzcyk (O, HC Kometa Brno - roční hostování) Ondřej Šafář (O, přerušení kariéry)
David Kaše (Ú, Philadelphia Flyers/NHL) Ondřej Kuchař (B, konec kariéry)
Jakub Lauko (Ú, Boston Bruins/NHL) Jan Bednář (B, Acadie-Bathurst Titan)
Dalimil Mikyska (O, HC Kometa Brno - roční hostování)

Číslo zápasu:

3

V posledních třech vzájemných duelech s karlovarskou Energií vstřelil náš tým minimálně pět branek. Naposledy svému soupeři vsítil dokonce šest gólů, kdy dvěma přesnými zásahy přispěl ke sparťanské výhře útočník David Dvořáček.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek