30. 11. 2020 Daniel Ryl

Sparta odstartuje prosinec v Třinci

Kalendářní rok míří do finiše a sparťané odstartují poslední měsíc na ledě rozjetého Třince. Utkání 23. kola je na programu v úterý 1. prosince od 17:00 a náš tým bude chtít odčinit domácí porážku s Litvínovem. První vzájemný duel sezony můžete sledovat v přímém přenosu HokejkaTV.

Sledujte duel v Litvínově na HokejkaTV!

Pokud chcete sledovat čtvrteční utkání v Třinci, můžete využít přímé přenosy na HokejkaTV. Ty jsou navíc kvůli novým opatřením vlády a omezenému počtu diváků na stadionech volně přístupné všem sparťanským permanentkářům. Více informací čtěte ZDE>>>.

Góly jubilanta Řepíka na výhru nestačily

V posledním utkání se sparťané představili proti Litvínovu, s nímž po divokém začátku utkání vedli po šesti minutách 2:1. Ve zbytku utkání skóroval jen Verva, která dotáhla utkání do samostatných nájezdů, v nichž sparťané padli 2:3.

První gól a jediný úspěšný nájezd našeho týmu obstaral kapitán Michal Řepík, který si připsal 100. start ve sparťanském dresu. „Musíme se zlepšit ve všech směrech, abychom se dostali zpátky na vítěznou vlnu a udrželi výkony nahoře. Chceme jít do každého zápasu na sto procent s čistou hlavou,“ hodnotil v rozhovoru po utkání.

Třinec posiloval v NHL a v nové sezoně válí!

Krušné pandemické léto přineslo změny také v kádru Ocelářů. Kariéru ukončil zkušený zadák Lukáš Krajíček, brankář Petr Kváča odešel do Liberce a Třinec opustili také Vladimír Roth s Martinem Adamským. Fanoušci však nemuseli zoufat, protože ambiciózní klub našel adekvátní náhrady. Ze zámoří přišli na hostování brankář Josef Kořenář s útočníky Filipem Zadinou a Lukášem Jaškem, zatímco obranu vyztužil exolomoucký Jan Jaroměřský.

Klub se i přes vysoké ambice spoléhá také na mladé odchovance, ale tahouny jsou zejména hráči elitní formace Matěj Stránský, Martin Růžička a Petr Vrána. I díky nim Oceláři prohráli jediný ze třinácti zápasů a ztratili pouhé dva body! „Celý tým šlape naplno, gólmani chytají suprově,“ pochvaloval si pro klubový web Filip Zadina, autor vítězného gólu v posledním utkání proti Hradci Králové.

LETNÍ PŘESTUPY V KÁDRU TŘINCE:

PŘÍCHODY ODCHODY
Josef Kořenář (B, San Jose Barracuda/AHL) Petr Kváča (B, Liberec)
Nick Malík (B, Soo Greyhounds/OHL) Lukáš Krajíček (O, konec kariéry)
Patrik Husák (O, Poruba) Jakub Matyáš (O, Prostějov)
Jan Jaroměřský (O, Olomouc) Vladimír Roth (O, neznámo)
Lukáš Jašek (Ú, Utica Comets/AHL) Martin Adamský (Ú, Havířov)
Daniel Kurovský (Ú, Vítkovice) Jan Hladonik (Ú, Karlovy Vary)
Miloš Roman (Ú, Vancouver Giants/WHL) Štěpán Novotný (Ú, přerušil kariéru)
Radek Veselý (Ú, Havířov) Roman Szturc (Ú, Havířov)
Filip Zadina (Ú, Detroit)

Číslo utkání:

3

Kdo jde první do vedení, vítězí! Už třikrát v řadě ovládlo vzájemné utkání mužstvo, které vstřelilo vedoucí gól. Dvakrát se radoval náš tým, jednou zvítězil Třinec.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek