3. 6. 2019 Daniel Ryl, Marek Táborský

Sparta posiluje útok! Přichází Martin Dočekal

Vedení Sparty hlásí čtvrtou letní posilu. Z Komety Brno přichází na roční hostování důrazný útočník MARTIN DOČEKAL, který se stal už čtvrtou ofenzivní posilou sparťanského týmu pod vedením německého trenéra Uweho Kruppa. "Bude důrazným hráčem, které ve Spartě potřebujeme," těší sportovního ředitele Petra Tona.

Vytáhlý a silný útočník Martin Dočekal strávil celou extraligovou kariéru v Kometě Brno, za kterou nastupoval pravidelně od sezony 2012/2013. Během sedmi sezon odehrál celkem 315 zápasů základní části s bilancí 52 gólů a 57 asistencí. Další čtyři trefy a stejný počet gólových přihrávek zaznamenal ve 47 duelech play off.

7
Útočník Martin Dočekal nastupoval v extralize pouze za Kometu Brno, kde strávil celkem 7 sezon a pomohl jí ke dvěma mistrovským titulům.

"S Martinem jsem hrál ještě v Brně a dobře jsem ho během té doby stihl poznat. Je to skvělý člověk po charakterové stránce a na hřišti velice kvalitní i nepříjemný hokejista," komentuje novou akvizici sportovní ředitel Petr Ton. Sparta navíc vyhrála souboj s dalšími kluby, protože o rodáka z Třebíče byl v rámci tuzemské extraligy zájem. "Měl více nabídek a vybral si právě Spartu, kde by měl zvýšit konkurenceschopnost v našem útoku. Po dohodě s trenéry jsme jej angažovali na roční hostování," odkrývá detaily spolupráce Ton. 

Bez osmi centimetrů dvoumetrový forvard pomohl v minulosti Kometě k dvěma zlatým a jedné bronzové medaili. "Je mohutný, váží téměř sto kilogramů, ale zároveň dokáže výborně bruslit a má skvělý tah do branky. Takové hráče ve Spartě potřebujeme," dodává Petr Ton. 

"Angažmá ve Spartě vnímám jako novou výzvu ve své kariéře. Chci tady uspět. Moc se do Prahy spolu se ženou těšíme, je to krásné město, ještě větší než Brno," uvádí Martin Dočekal, kterého už v pondělí stihla mile přivítat sparťanská kabina.

Profil Martina Dočekala:

Útočník Martin Dočekal začínal s hokejem v rodné Třebíči, kde strávil většinu mládežnické kariéry, během které si střihl také epizodní angažmá v Jihlavě a Pardubicích. Od sezony 2012/2013 už ale v Třebíči pouze hostoval formou střídavých startů, protože si vybojoval stálé místo v sestavě Komety Brno. V jejím dresu získal v prvním ročníku jedenáct kanadských bodů za pět branek a šest asistencí. V dalších letech se postupně stal důležitým článkem úspěšného týmu.

V roce 2014 sice do stříbrného play off nezasáhl, ale o rok později už přispěl k bronzu a jeho kariéra šla směrem nahoru. Během vydařené sezony 2015/2016 si dokonce připsal první dva starty za reprezentaci, v nichž vstřelil jeden gól. Týmově nejvydařenější ročníky prožil v letech 2016 až 2018, kdy Kometě pomohl ke dvěma mistrovským titulům.

Hlavní zbraní silového útočníka však nejsou kanadské body, ale pracovitost a důraz, s nímž se stal důležitým prvkem brněnské sestavy. Po sedmi letech na jihu Moravy se pak rozhodl vyzkoušet novou extraligovou štaci, když se před sezonou 2019/2020 jeho kmenový klub dohodl na ročním hostování se Spartou.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek