24. 9. 2021 Daniel Ryl

Sparta vs. Kometa: hokejové derby je tady!

Náročný program sparťanů pokračuje po dvou dnech regenerace proti Kometě Brno, která bude naším pátým soupeřem na domácím ledě za sebou. Atraktivní souboj proti kvalitnímu celku z jihu Moravy je na programu v neděli 26. září od 16:00 hodin v pražské O2 areně.

Hokej se vrací a s ním i nedělní doprovodné programy pro děti! Od 13:30 si můžete se svými dětmi před vstupem do Galerie Harfa zastřílet na branku spolu s našimi maskoty nebo si zahrát Stiga hokej. Přijďte si užít zábavu ještě před samotným zápasem.


Bezpečnostní podmínky vstupu a chování uvnitř arény

Bezplatné, neinvazivní a bezbolestné testování z ústní dutiny bez nutnosti rezervace zařizujeme už dvě hodiny před zápasem, testování končí půl hodiny po startu zápasu. Testovací místo se nachází na obchodním prstenci O2 areny naproti zákaznickému centru (vstup sever). Antigenní testy platí 72 hodin a PCR test na sedm dní na veškeré aktivity. Nezletilé fanoušky mohou rodiče objednat online zde: https://forms.gle/JfJNmLFu9QyJ2qfF

Na akci mohou být přítomné pouze osoby, které nevykazují klinické příznaky onemocnění COVID-19. Po vstupu do arény je povinné zakrývat si dýchací cesty respirátorem, např. FFP2, KN 95.

U vstupu do O2 areny bude nutné předložit jeden z těchto dokumentů obsahující vaše jméno nebo potvrzení pomocí aplikace Tečka:

  • negativní RT-PCR test ne starší než 7 dní
  • negativní POC test ne starší než 72 hodin
  • mezinárodní certifikát prokazující očkování nejméně 14 dní od absolvování druhé dávky očkování
  • laboratorně potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní
    *Děti do 6 let se prokazovat testem nemusí.

Bojující Vervu srazil sparťanský viking

Pět zápasů, pět gólů. Taková je bilance švédského útočníka Erika Thorella, který v létě posílil naši ofenzivu a na začátku sezony pálí do černého. "Jsem tu velmi šťastný. Cítím se dobře, vstup do sezony nám vyšel, takže fajn," pochvaloval si po utkání s Litvínovem, který sestřelil dvěma góly.

Švédský útočník rozhodně nepovažuje přechod ze švédské ligy do české jako snadný. "Takhle to rozhodně není. Mám štěstí, že hraju se skvělými spoluhráči, kteří mi vytváří šance a mají na gólech velký podíl," usmíval se před novináři, načež přiznal, že prožívá novou zkušenost: "Šest domácích zápasů v řadě jsem nikdy nehrál, ale je to příjemné a zajímavé."

Kometa pokračuje v přestavbě, pomůžou jí návraty?

Během léta nezůstal na jihu Moravy kámen na kameni. Kádr Komety opustili třeba Jakub Valský, Petr Zámorský, zkušený Jakub Klepiš nebo kanonýr Peter Schneider. Seznam příchodů je ale mnohem delší, protože do branky přišel Matej Tomek, zatímco defenzivu vyztužili Marek ďaloga s Vladimírem Rothem.

Kometa posílila také v ofenzivě, kam se vrátili Martin Dočekal, Alexandre Mallet nebo Marcel Haščák. Zajímavými posilami jsou také slovenský forvard Michal Krištof, Radovan Pavlík z Liberce nebo kanadský útočník Brandon Magee.

Obměněný kádr Brňanů prožil skvělou přípravu, ve které ani jednou neprohrál, ale po pěti extraligových zápasech má na kontě jen tři výhry. Poslední triumfy nad Pardubicemi a na ledě Třince jsou ale před nedělním zápasem pozitivní vzpruhou.

LETNÍ PŘESTUPY V KÁDRU KOMETY:

PŘÍCHODY ODCHODY
Radovan PAVLÍK (Ú, Liberec) Michal BARINKA (O, bez angažmá)
Marek ĎALOGA (O, Pardubice) Jakub VALSKÝ (Ú, České Budějovice)
Martin DOČEKAL (Ú, Plzeň)
Petr ZÁMORSKÝ (O, Örebro)
Luboš HORKÝ (Ú, Pardubice - NH) Peter TRŠKA (O, Zlín)
Dalimil MIKYSKA (O, Karlovy Vary - NH) Dávid BONDRA (Ú, Bratislava Capitals)
Alexandre MALLET (Ú, Vítkovice) Jakub KLEPIŠ (Ú, Liberec)
Vladimír ROTH (O, Lausanne) Vojtěch NĚMEC (Ú, Znojmo)
Matěj STŘÍTESKÝ (O, HC Škoda Plzeň) Peter SCHNEIDER (Ú, Salzburg)
Andrej KOLLÁR (Ú, Nitra)
Matej TOMEK (B, Kalpa Kuopio
Michal KRIŠTOF (Ú, Kärpät Oulu)
Marcel HAŠČÁK (Ú, Poprad)
Brandon MAGEE (Ú, Rapid City Rush)

Věděli jste, že...

Datum 26. září je soubojům Sparty a Komety zaslíbené, protože se v tento den utkají už počtvrté v extraligové historii! Dvakrát slavil vysokou venkovní výhru náš tým, jednou se radoval soupeř. V měsíci září se oba týmy navíc utkaly celkem šestkrát, a to pokaždé na brněnském ledě.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek