24. 2. 2021 Daniel Ryl

Sparta vzdá hold proti Litvínovu

I před prázdnými tribunami sparťané cítí velkou fanouškovskou podporu, i proto dvanáctý díl projektu „Sparta vzdává hold“ patří vám, našim fanouškům! Ve čtvrtek 25. února od 18 hodin sparťané přivítají hokejisty Litvínova, proti kterým nastoupí ve speciální edici dresů, věnované všem sparťanům a s textem vítězného chorálu. Fanoušci mohou utkání sledovat v přímém přenosu O2 TV Sport.

Kupte virtuální vstupenku a pomůžete dobré věci!

Projekt Sparta vzdává hold za dvanáct let své existence dokázal získat přes 2,57 milionu korun, které putovaly na konta Nadace policistů a hasičů, Asociace zdravotnických záchranných služeb ČR a Vojenského fondu solidarity. Tentokrát můžete pomoci i vy – fanoušci Sparty.

Zakoupením virtuální vstupenky pomůžete dvěma hospicům – pražskému Cesta domů a Nablízku v Lysé nad Labem. „Během pandemie koronaviru jsme se setkali s obrovskou vlnou solidarity. I proto jsme rozhodli, že se vzdáme letošního výtěžku z projektu Sparta vzdává hold a věnujeme jej na oblast, která je v lidském životě ohromně důležitá. Shodli jsme se na tom, že vybranými penězi podpoříme centra paliativní péče,“ uvádí zástupci Armády ČR, Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy, Hasičského záchranného sboru ČR a Policie ČR.

Paliativní péče se věnuje pacientům s nevyléčitelnými chorobami v pokročilém nebo terminálním stadiu života. Jejím cílem je zmírnit bolest a další strádání, zachovat pacientovu důstojnost a poskytnout podporu jeho blízkým.

Koupit můžete dva druhy virtuálních vstupenek za 90 Kč a 290 Kč prostřednictvím sítí Ticketportal a Ticketmaster. Zakoupením obou typů vstupenek získají fanoušci možnost sledování zápasu na O2 TV Sport. Kód je nutné uplatnit do 28. února 2021.


Speciální dresy Holdu 2021: hrdiny vystřídali fanoušci

V utkání proti Litvínovu sparťané navážou na tradici z minulých let a znovu nastoupí ve speciální edici dresů, která bude tentokrát věnována sparťanským fanouškům. Světlý podklad totiž tvoří slova sparťanské děkovačky, ve které sparťané pokračují po každém vítězném utkání i během absence fanoušků na tribunách.

Aukce originálních dresů odstartovala již 16. února, zakončena bude v neděli 28. února ve 20:00. Také výtěžek z dobročinné aukce poputuje na konta dvou domácích hospiců Cesta domů a Nablízku.

Dvě výhry, sedm bodů! Sparta na Vervu umí

Už v polovině října se oba týmy potkaly před čtrnáctidenní přestávkou, před níž sparťané zvítězili i díky první extraligové trefě Radka Jeřábka 3:1. Ve druhém duelu na pražském ledě hosté dvakrát smazali těsný sparťanský náskok, načež si náš tým připsal porážku 2:3 po nájezdech. Ve třetím duelu, který nabídl zajímavou přetahovanou se nakonec svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače radovali z triumfu 5:3, pod nímž bylo podepsáno pět různých střelců.

Číslo utkání:

23

Utkání proti Litvínovu bude v pořadí 23. utkáním v rámci projektu "Sparta vzdává hold". Litvínov byl naším hostem také v minulosti, a to v únoru 2011. Sparta tehdy padla 1:3.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek