7. 1. 2019 HC Sparta

Sparta vzdává hold padlým hrdinům

Ojedinělý a tradiční projekt na české sportovní scéně je po roce opět tady. Sparta na začátku února věnuje dva zápasy členům integrovaného záchranného systému (IZS) a Armády České republiky (AČR) v rámci již desátého ročníku Sparta vzdává hold. Těšit se můžete na nové speciální dresy a opravdu bohatý a emotivní doprovodný program.

Jubilejní ročník bude mít podtitul „Pocta hrdinům“ a vyvrcholí dvěma zápasy v domácí O2 areně – proti Vítkovicím 1. února a poté nedělní utkání s úvodním slavnostním ceremoniálem 3. února proti Plzni. Právě v tento zápas oblečou hokejisté Sparty speciální dresy, tentokrát úplně bez reklam. Ceremoniál začne už ve 14.30 hodin, doporučujeme tedy všem fanouškům, aby na zápas dorazili s dostatečným předstihem. Už ve 12.00 hodin bude před O2 arenou vystavena technika všech složek včetně záchranářského Golema. Členové složek se zároveň budou podílet i na doprovodném programu v Galerii Harfa v rámci projektu Vyrůstej se Spartou. O2 arena bude otevřená v obou zápasech již 90 minut před zápasem, doporučujeme opět využívat i vstup JIH. 

Na dresu se objeví jména všech 191 padlých hrdinů IZS a AČR, kteří zemřeli při výkonu služby od vzniku České republiky v roce 1993 do konce roku 2018, ať už v České republice, nebo na zahraničních misích v případě českých vojáků.

Speciální dresy si můžete zakoupit ve sparťanském fanshopu. Hrané dresy se poté budou opět dražit v aukci. Její výtěžek bude přidán k výnosu z dražby výročních dresů a společně poputují na konto Nadace policistů a hasičů, Asociace zdravotnických záchranných služeb ČR a Vojenského fondu solidarity.

DRES SPARTA VZDÁVÁ HOLD OBJEDNÁVEJTE ZDE:

„V aktuálním jubilejním desátém ročníku chceme vzdát hold členům všech jednotek, kteří v rámci výkonu služby položili to nejcennější, co měli. Svůj život,“ říká předseda představenstva HC Sparta Praha Petr Bříza, který stál v roce 2009 u vzniku tohoto ojedinělého projektu. 

Poděkovat mohli i fanoušci

Poděkovat členům všech jednotek mohli během lednových domácích utkáních se Zlínem, Kometou Brno a  Libercem i fanoušci, a to ve speciálním video koutku, kde se nahrávaly jejich vzkazy. Ty budou k vidění na kostce během slavnostního ceremoniálu před nedělním utkáním s Plzní.

V minulosti již speciální dresy připomínaly policejní, hasičské a záchranářské uniformy, hráči byli odění také do vojenských maskáčů. Oba zápasy v únoru navštíví dohromady více než 12 tisíc členů IZS a AČR. Část výtěžků ze vstupného poputuje poprvé na výše zmíněné nadace. Na oba zápasy bude před Oarenou připravena technika složek IZS a AČR, kterou si mohou fanoušci ještě před utkáním prohlédnout. 

Před nedělním zápasem se navíc mohou malí sparťané těšit na speciální program v Galerii Harfa v rámci projektu Vyrůstej se Spartou a částečně si vyzkoušet práci hasičů, záchranářů, policistů či vojáků. Samozřejmostí je také hokejový turnaj všech složek během přestávek obou utkání. 

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek