29. 4. 2023 Marek Táborský

Sparta zahájila spolupráci s Litoměřicemi

Novým partnerským klubem Sparty se pro novou sezonu staly nedaleké Litoměřice. S klubem z města na pokraji Českého středohoří už náš tým spolupracoval v minulosti, v uplynulé sezoně v jeho dresu nastupovali sparťané Martin Böhm, David Senčák, Michal Vitouch, Josef Slavíček a Petr Ton mladší.

„Spolupráce s Litoměřicemi probíhala už v minulosti a nyní se naskytla příležitost ji obnovit. Za to jsme opravdu rádi. Obrovskou výhodou je také lokalita, z Holešovic mohou být hokejisti v Litoměřicích už za půl hodiny a mohou teoreticky bydlet nadále v Praze,“ uvádí zásadní argumenty sportovní ředitel Petr Ton.

Další ze zásadních výhod je nadprůměrné prvoligové hráčské prostředí, kterým se může polabský celek právem pyšnit. „Klub disponuje skvělým zázemím i velice kvalitním servisem pro mládežnické kategorie. Navíc v klubu bude působit na pozici jednoho z trenérů náš František Ptáček. S klubem navíc dlouhodobě spolupracujeme v rámci Sparta Hockey Campu, který se zde bude konat i letos. Spojení Sparty s Litoměřicemi nám dává obrovský smysl,“ dodává Ton.

SPARTA HOCKEY CAMP 2023

Propojení dvou nedalekých klubů si pochvalují také Severočeši. „Z uzavření spolupráce mám velikou radost. Je to pro nás obrovská výzva. Sparta vychovává spoustu mladých nadějných hráčů, ale není v jejich silách, aby všechny ihned zapracovala do kádru. Právě v tomto ohledu bude v nejužším možném směru probíhat naše spolupráce,“ vysvětluje litoměřický sportovní manažer Daniel Sadil.

V Litoměřicích bude v trenérském štábu působit trenér František Ptáček, sparťanská ikona a dosavadní trenér dorostenců. „Spolu s našim trenérem bude dohlížet na to, aby vedle sebe vyrůstaly naděje obou klubů. Stadionu to navíc přinese větší stabilitu klubu, hráčského klubu a zejména velkého sportovního partnera,“ říká Sadil.

„Dohoda se Spartou pro nás byla velká priorita a Dan Sadil v tomto ohledu odvedl ohromný kus práce. Právě on bude mít nadále zodpovědnost za zdárné fungování celého projektu a komunikaci se Spartou,“ upřesňuje předseda litoměřického celku Jan Fišera. „Získali jsme silného partnera. Také díky tomu máme větší prostor na stabilizaci klubu. Mladí sparťané skvěle doplní náš tým a dostanou dostatečný prostor potřebný pro jejich hokejový růst,“ dodal Fišera.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek