29. 12. 2020 Petr Pavlík

Sparta zakončí rok 2020 v Pardubicích

Sparťané se po vydařeném domácím duelu proti Vítkovicím přesouvají do Pardubic, kde je čeká nelehký úkol. Svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače budou chtít natáhnout osmizápasovou bodovou šnůru. Podaří se našemu týmu vybojovat na konec roku 2020 vítězství? Utkání, které vysílá stanice Hokejka TV, startuje před kamerami ČT Sport v 17:20 hodin.

Sledujte utkání v Pardubicích na HokejkaTV!

Ke sledování utkání na ledě Pardubic můžete kromě vysílání ČT Sport využít také přímé přenosy na HokejkaTV. Ty jsou navíc kvůli novým opatřením vlády a omezenému počtu diváků na stadionech volně přístupné všem sparťanským permanentkářům. Více informací čtěte ZDE>>>.

Kupte si speciální edici dresů pro CHL!

Díky našemu umístění v sezoně 2019/20 jsme se na tu letošní kvalifikovali do mezinárodní Ligy mistrů, která ovšem musela být kvůli koronavirovým opatřením zrušena. Champions Hockey League se přesto dohromady s Warrior Sports rozhodla kluby podpořit prodejem speciální edice dresů. 30 € z prodeje každého dresu poputuje přímo na konto týmu, kterému trikot náleží.

Pozor, jedná se o limitovanou edici! Dresy jsou v prodeji pouze do 9. února v 20:00 hodin, neváhejte tedy a pořiďte si památku na speciální sezonu zde: www.shop-chl.com.

Sparťané válí: 99 gólů a druhé místo v tabulce

Navzdory početné marodce v obranných řadách, kde trenéři postrádali hned pět klíčových obránců základní sestavy, sparťané přivítali mezi svými mantinely Vítkovice. S ostravským klubem změřili síly už před dvěma týdny, kdy vsítili pět branek. Cenná zkušenost byla Pražanům k nezaplacení, jelikož v odvetě se radovali z druhého vzájemného vítězství v této sezoně!

Výhru 4:1 nad Vítkovicemi řídilo kvarteto různých sparťanských střelců. Jako první se na gólovou listinu zapsal útočník Lukáš Rousek, jenž by za normální situace po krásné individuální akci sklidil bouřlivé ovace z publika. Vzápětí neproměnil trestné střílení, což však domácí nemuselo mrzet. „Chtěli jsme rychle zapomenout na předchozí porážku v Karlových Varech. Jsme rádi, že se nám podařilo rychle se vrátit zpět na vítěznou vlnu,“ komentoval spokojeně talentovaný forvard.

Pardubice zabraly a vyhrály už sedmkrát v řadě

Východočeši prožívají nejlepší období za poslední roky! Dynamo se po bídném vstupu do nového ročníku pohybovalo na dně extraligové tabulky, ale změna trenérů dala hráčům velký impuls se vším všudy. Kouč Richard Král společně se svými spolupracovníky přinesl do pardubické hry nové světlo a na výkonech borců to bylo znát.

Naposledy si Pardubice vyšláply na zlínské Berany, kterým po výhře 5:2 uštědřily třetí porážku v řadě. Východočeši si tak připsali sedmé vítězství v řadě, což se jim podařilo naposledy před šestnácti lety. Zajímavé však je, že i přes druhý nejnižší počet trestů v celé soutěži jsou Pardubice druhým nejhorším mužstvem na oslabení.

Dvě výhry, šest bodů. Sparťané na Dynamo umí

V posledních dvou vzájemných duelech mezi Spartou a Pardubicemi se pokaždé radoval náš tým. Sparťané v prvním případě na svém ledě zvítězili přesvědčivým poměrem 7:1, odveta na ledě Pardubic vyzněla lépe opět pro Pražany. Ti sice inkasovali gól hned v první minutě, ale v dalším průběhu utkání otočili vývoj zápasu třemi brankami a vyhráli 3:1.

Číslo zápasu:

4

Komu se ve vzájemných duelech v probíhající sezoně daří nejvíce? Odpověď je celkem jasná: Robert Říčka nastřádal ve dvou zápasech proti Pardubicím čtyři body za tři přesné trefy a jednu asistenci. Bude se havířovskému rodákovi dařit i tentokrát?

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek