3. 1. 2022 Daniel Ryl

Sparťané hrají zase doma, přijede Kometa

Vstup do nového roku vyšel sparťanům na jedničku, jenže vítězství 7:0 na Mladou Boleslaví je za námi a čeká nás další těžký zápas! V úterý 4. října od 18:30 hodin přivítáme na domácím ledě hokejisty Komety Brno, se kterou budeme chtít prodloužit pozitivní bilanci v tomto ročníku.

Skvělý gólostroj řídil Horák, Salák má první nulu

V nedělním utkání proti Mladé Boleslavi sparťané předvedli bezchybný výkon, který korunovali drtivým sedmigólovým triumfem. Čtyřmi body k němu přispěl útočník Roman Horák, zatímco Alexander Salák vychytal první čisté konto v sezoně.

„Po dlouhé době jsme sehráli opravdu povedený zápas po všech stránkách,“ těšilo v rozhovoru po utkání útočníka Filipa Chlapíka, který dal gól a popral se. Chvíli dokonce držel hattrick Gordieho Howea, jenže druhá asistence na sedmý gól byla nakonec připsána Tomáši Pavelkovi.

Kometa přijede i s posilou do obrany!

Brňané neprožili přílis vydařený konec roku, jelikož po pěti výhrách v řadě přišel zásek a tři porážky ze čtyř zápasů. Velmi dobře se však uvedl kanadský zadák Kevin Tansey, jenž si ve čtyřech zápasech připsal dva góly, i proto se s celým týmem drží na sedmké příčce se zajímavě vyrovnaným skóre 97:97.

Kanadský bek však není jedinou defenzivní posilou. Do Prahy přijede také obránce Lukáš Doudera, který bude v Kometě hostovat z Karlových Varů. „Jsem rád za takovou příležitost zahrát si v Kometě, těším se až obléknu brněnský dres," popsal po prvním tréninku pro klubový web soupeře.

Dva zápasy, dvě výhry! Zapíšeme doma třetí?

Oba týmy čeká třetí vzájemný duel sezony. V tom prvním na pražském ledě musel náš tým dvakrát smazat náskok soupeře, což se mu podařilo a Filip Chlapík vystřelil výhru 3:2 v prodloužení. O něco lepší utkání jsme prožili v Brně, kde se Maxim Matuškin uvedl gólovým debutem, ve kterém i díky první trefě Petra Haška ve Spartě pomohl k výhře 5:2.

Věděli jste, že...

Alexander Salák udržel proti Mladé Boleslavi své druhé čisté konto v základní části. To první vychytal v březnu loňského roku právě proti Kometě, kterou sparťané porazili 5:0!


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek