26. 7. 2021 Petr Pavlík

Sparťané odstartovali přípravu na ledě

Jsme kompletní! Celý tým se sešel v pondělí 26. července k prvnímu společnému tréninku na ledě. Trenéři měli k dispozici kompletní kádr včetně šestice posil a hráčů, kteří dosud trénovali individuálně.

Michal Řepík, Roman Horák, Vladimír Sobotka či posily Michal Moravčík spolu s Davidem Kašem. To je jen krátký výčet hráčů, kteří trénovali v létě individuálně a zároveň mají za sebou první společný trénink na ledě. A rozhodně se bylo na co se koukat! Sparťanští trenéři připravili pro své svěřence hned na úvod velmi pestrý trénink, při kterém se všichni hráči dostatečně zapotili.

Útočník David Kaše si první společný trénink rovněž velice pochvaloval. „Byl jsem na ledě po delší době, musím říct, že trénink byl pro mě docela náročný. Na druhou stranu je fajn, že jsme začali ihned zostra. Budeme skvěle připravení na další tréninky,“ kvituje jedna z čerstvých posil pro novou sezonu.

Společný trénink na ledové ploše trval přibližně hodinu, hráči se soustředili zejména na základní bruslařské dovednosti a střelbu. „Trenéři připravili hned na úvod zajímavý trénink, který nám dal pořádně zabrat. Zahřáli jsme se velmi rychle, dali jsme i pár gólů, takže paráda,“ dodává s úsměvem David Kaše.

Talentovaný útočník absolvoval suchou přípravu individuálně, ovšem se spoluhráči byl v kontaktu. „Letní příprava byla velmi náročná. Z Ameriky jsem přiletěl koncem května hned na Spartu, kde jsem podepsal dvouletou smlouvu. Párkrát jsem byl s některými novými spoluhráči na ledě ještě před startem společné přípravy. Jsem rád, že jsem s kluky neztratil kontakt,“ říká.

A na co se sparťané budou soustředit v následujících dnech? „Nejdříve musíme zapracovat na kondici, rozhodně nebudeme polevovat, naopak. Chceme být co nejlépe připravení. Myslím si, že přibližně za týden už pomalu budeme nacvičovat náš systém. Přípravné zápasy se blíží, těšíme se,“ uzavírá David Kaše.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek