20. 9. 2021 Petr Pavlík

Sparťané pokračují duelem s Boleslaví

Domácí série zápasů pokračuje a náš tým čeká další těžký soupeř. Svěřenci kouče Josefa Jandače narazí v úterý 21. září na Mladou Boleslav. Uspějí sparťané podruhé v řadě? Bitva o další důležité body do extraligové tabulky startuje v pražské O2 areně od 18.30 hodin.


Bezpečnostní podmínky vstupu a chování uvnitř arény

Na akci mohou být přítomné pouze osoby, které nevykazují klinické příznaky onemocnění COVID-19. Po vstupu do arény je povinné zakrývat si dýchací cesty respirátorem, např. FFP2, KN 95.

U vstupu do O2 areny bude nutné předložit jeden z těchto dokumentů obsahující vaše jméno nebo potvrzení pomocí aplikace Tečka:

  • negativní RT-PCR test ne starší než 7 dní
  • negativní POC test ne starší než 72 hodin
  • mezinárodní certifikát prokazující očkování nejméně 14 dní od absolvování druhé dávky očkování
  • laboratorně potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní
    *Děti do 6 let se prokazovat testem nemusí.

Bratrský souboj ovládl sparťanský Erik Thorell

Sparťané v pátém hracím kole nové sezony přivítali mezi svými mantinely Plzeň. Náš tým v první třetině inkasoval dvakrát a do druhé části si odnesl dvoubrankové manko. V dalších minutách hry snížil obránce Adam Polášek a ve třetí třetině sparťané vystřihli rychlý obrat. Vyrovnání nejprve zařídil svou trefou Roman Horák a skóre duelu vzápětí obrátil bek Michal Moravčík. Plzeňští hráči do konce třetí třetiny sice vyrovnali, ale v prodloužení přisoudil Spartě bonusový bod navrch útočník Erik Thorell.

Švédský forvard si připsal už druhou branku ve sparťanském dresu a v duelu s Plzní si zahrál proti svému staršímu bratrovi Gustafovi. „Z obou stran to bylo hodně speciální. S bráchou jsme velcí kamarádi, před zápasem jsme se samozřejmě hecovali,“ komentoval bezprostředně po utkání sparťanský Erik Thorell.

Bruslaři přetlačili Tygry a drží sérii tří výher v řadě

Mladoboleslavští hokejisté mají za sebou pět úvodních utkání v nové sezoně. Svěřenci kouče Radima Rulíka neprožili úspěšný start, když z prvních dvou duelů získali pouze jeden bod. V dalších třech zápasech se však Bruslaři výrazně zlepšili a aktuálně mají v zádech sérii tří vítězství v řadě. V dosavadním posledním duelu si Boleslavští vyšlápli na Liberec, který porazili 2:1. Na výhře Mladé Boleslavi se podílel zejména útočník David Šťastný, který si na své konto připsal dva kanadské body za jeden gól a asistenci.

LETNÍ PŘESTUPY V KÁDRU BOLESLAVI:

PŘÍCHODY ODCHODY
Jan DUFEK (Ú, PSG Berani Zlín) Ondřej DLAPA (O, HC Energie Karlovy Vary)
Jan EBERLE (Ú, HC Škoda Plzeň) Karel KLIKORKA (O, neznámo)
Adam JÁNOŠÍK (O, Oskarshamn) David CIENCIALA (O, HC Dynamo Pardubice)
Miloš KELEMEN (Ú, Zvolen) Joona JÄÄSKELÄINEN (Ú, HC Slovan Bratislava)
Pavel PÝCHA (O, Motor České Budějovice) Brandon Alderson (Ú, EV Landshut)
Adam RAŠKA (Ú, Motor České Budějovice) Conor ALLEN (O, Motor České Budějovice)

Marek HRBAS (O, HC VERVA Litvínov)

Jakub STRNAD (Ú, Rytíři Kladno)

Věděli jste, že…

Z posledních sedmi odehraných duelů s Mladou Boleslaví, které Sparta vyhrála, se hned šestkrát muselo prodlužovat. Prozatímní poslední dvoubodovou výhru nad Bruslaři vystřelil náš kapitán Michal Řepík, jenž v prodloužení rozhodl o našem vítězství 3:2 v prodloužení. Prosadí se zkušený útočník i teď?

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek