22. 4. 2022 Petr Pavlík, Daniel Ryl

Sparťané se pokusí v O2 areně vyrovnat sérii

Finálová série s Třincem se přesunula do Prahy, kde sparťané vinou špatné koncovky první domácí utkání nezvládli a ve vypjaté bitvě prohráli 2:3. Už v sobotu 23. dubna od 17:00 série pokračuje čtvrtým duelem. Třaskavý souboj o titul můžete sledovat v přímém přenosu na stanici ČT Sport či O2 TV Sport. V prodeji zbývají poslední vstupenky, přijďte si užít nevšední hokejový zážitek a podpořte náš tým!

FINÁLE MUSÍ BÝT OSLAVOU HOKEJE!

Vyprodaná O2 arena, skvělá podpora po celé utkání a zážitek na celý život pro všechny zúčastněné. Věříme, že s podobnými pocity budeme odcházet z dalších finálových zápasů a naopak se nebudou opakovat nesportovní momenty, které do sparťanské areny nikdy nepatřily, nepatří a patřit nebudou.

Finále extraligy by měl být hokejový svátek, který si užijí všichni sparťané, od těch nejstarších po nejmenší. Jakékoliv agresivní a násilné chování na hokej nepatří, stejně jako házení předmětů na hrací plochu. Sparta šla vždy kulturou fandění celé extralize příkladem. Ojedinělé excesy, vyvolané nespokojeností s děním na ledě, nikdy nesmí přebít roky budovanou skvělou pověst sparťanského publika.

"Celý klub HC Sparta Praha se vymezuje proti neakceptovatelnému chování několika diváků, kteří vhodili předměty na ledovou plochu. Sparťanští fanoušci vždy fandí sportovně," uvedla generální manažerka HC Sparta Praha Barbora Snopková Haberová.

"Věříme, že se podobný incident nebude už nikdy opakovat. Už na sobotní zápas dorazí spousta rodin s dětmi. Přála bych si, aby byla návštěva hokejového zápasu příjemným zážitkem pro všechny," žádá návštěvníky finále.

ŠKODA KONCOVKY. MUSÍME BÝT EFEKTIVNĚJŠÍ, HLÁSÍ SPARŤANÉ

Slušný výkon v prvním domácím finále po šesti letech na vítězství nestačil. Náš tým mohl litovat zejména spálených šancí, protože na branku poslal jen 21 střel, zatímco desítky poslal jen mimo brankovou konstrukci.

"První polovina zápasu byla z naší strany vynikající, vedli jsme 1:0, ale bohužel jsme nebyli schopni dát další góly. Neodskočili jsme na rozdíl více branek, což nás mrzí," přiznal v rozhovoru po utkání obránce Tomáš Dvořák, který zápas okořenil vyhranou bitou v závěru.

SESTŘIH TŘETÍHO FINÁLE PROTI TŘINCI:

Vydařené vstupy do finálových sérií

Sparťané mají za sebou vcelku vydařený vstup do finálové série proti Třinci, kdy náš tým uzmul cenný bod v sérii. Kdybychom se vrátili do finále v roce 2016, sparťané v úvodních dvou zápasech taktéž jednou zvítězili, což platí i ve finálové sérii v roce 2006 proti Slavii, kdy Pražané po výhře 4:3 po samostatných nájezdech šli v sérii do vedení. Pražané si zahráli finále mimo jiné i v sezoně 2006/2007, kdy obhájili titul!

Náš tým prožil veleúspěšný vstup do závěrečné série v play off, když proti Pardubicím vedl dokonce 3:0 na zápasy. Soupeř sérii ještě zdramatizoval, ale sparťané si svůj náskok nakonec pohlídali a dokráčeli k titulu po vítězné sérii 4:2 na zápasy.

Série s Třincem v roce 2015: Šest zápasů a konec v semifinále

Svěřenci Josefa Jandače a Miloslava Hořavy narazili na třinecké Oceláře naposledy v rámci semifinálové série v sezoně 2014/2015. Tehdy mužstvo pod vedením současného trenéra Sparty Josefa Jandače prohrávalo v sérii po úvodních zápasech v Třinci 0:2, ale doma i díky heroickým výkonům sparťané zabrali a vyrovnali sérii na 2:2.

Pátý duel opět v třinecké aréně ovládli domácí Oceláři, kteří posléze dovršili svůj postup do finále v Praze. Jedinými úspěšnými střelci na straně domácích se stali útočníci Robert Sabolič a současný člen týmu Jan Buchtele. Šesté semifinálové utkání rozhodl v průběhu 57. minuty svou trefou Zbyněk Irgl. Sparťané prohráli nad Třincem v domácí bitvě 2:3 a sezonu končili na čtvrtém místě. Nyní můžeme Třinci vše oplatit!

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek