22. 9. 2018 Daniel Ryl

Sparťané se vrací domů, přivítají Pardubice

Sparta má za sebou úspěšný vstup do sezony, když ze dvou utkání vybojovala dvě vítězství a na triumf v Plzni mohou svěřenci Uweho Kruppa navázat už v neděli 23. září, kdy od 15.00 hodin hostí Pardubice. První utkání v rámci projektu Vyrůstej se Spartou nabídne už tradičně bohatý doprovodný program, který odstartuje ve 12.00 hodin a vyvrcholí atraktivním soubojem čtvrtého kola Tipsport extraligy. Pro vstup do areny bude otevřen i druhý hlavní vstup JIH!

Utkání pro malé sparťany: bohatý program i soutěže

První utkání v rámci projektu Vyrůstej se Spartou v této sezoně je na programu tuto neděli, kdy Sparta hostí Pardubice! Úvodní buly padne již v 15.00 hodin, aby si hokej mohly užít celé rodiny i s těmi nejmenšími sparťánky. Pro ty bude jako vždy připraven doprovodný program, který bude probíhat od 12.00 do 14.00 hodin u hlavního vchodu Galerie Harfa. Každé dítě, které přinese do Zákaznického centra v O2 areně obrázek se sparťanskou tematikou, dostane i tentokrát volnou vstupenku na nedělní utkání!

  • nafukovací dětské hokejové hřiště
  • dovednostní slalom s hokejkou na čas
  • střelba na branku
  • tipovačka výsledku zápasu a hráče utkání – soutěž o vouchery v hodnotě 500 Kč do fanshopu HC Sparta Praha
  • focení s maskotem Sparťákem
  • sparťanské omalovánky
  • dárek pro malé sparťánky od společnosti BILLA


Sparta v. Pardubice řečí čísel:


Vydřené a cenné vítězství, těšilo sparťany po Plzni

Sparta se vrací na domácí led po dvou venkovních zápasech, když po porážce ve Vítkovicích zvítězila na ledě Plzně 3:2 v prodloužení. Pražané se sice v utkání několikrát ocitli pod tlakem, ale střelecká převaha soupeře jejich triumfu nezabránila. "Plzeň byla sice dominantním týmem, ale jenom to zápasy nevyhrává. My jsme tvrdě bojovali v oslabeních a nakonec jsme rozhodli v našich přesilovkách," pochvaloval si trenér Uwe Krupp.

Za pravdu mu dal také jeden z hlavních strůjců úspěchu - brankář Matěj Machovský. "Někdy to prostě vypadá škaredě, ale i takové zápasy musíme vyhrávat. Jsem rád, že jsme to dneska urvali, protože když budeme vozit body z venku, myslím si, že to bude dobré," zadoufal v rozhovoru pětadvacetiletý brankář, který se do Plzně vrátil poprvé jako soupeř.

"Bylo to trošku zvláštní. Nechtěl jsem se na to soustředit, ale když jedete na druhou stranu při rozbruslení, je to trošku zvláštní. Myslím si, že jsem to zvládl dobře a diváci mě taky ušetřili, takže to bylo fajn," přiznal autor 44 úspěšných zákroků.


Pardubice braly výhru v Liberci, ale doma se zatím trápí

Východočeši jsou týmem, který není horkým favoritem na titul, ale rozhodně je v pozici, kdy s ním každý musí počítat! Dynamo chce navázat na předešlou vydařenou sezonu, jenže realita je zatím pod očekáváním. Pardubice sice dokázaly uspět na ledě Liberce, kde vyhrály 2:0, jenže v prvním kole nestačily na Vítkovice a naposledy schytaly od vedoucího Litvínova debakl 2:6, když už po dvaceti minutách prohrávali o tři góly.

"Dnes neměl den nikdo v našem týmu. Vše se sešlo tak, že to vypadalo, že jsme ani nebojovali. Když vám to tam takhle napadá, tak to vypadá, že se na to člověk vykašlal, to jsme ale neudělali… Všechno špatně!" zlobil se po utkání obránce Marek Trončinský. Naštvaný byl také trenér Miloš Holaň, který po utkání nešetřil s kritikou. "Je to pro mě velké zklamání, v domácích zápasech bychom neměli tak lacino rozdávat body. Začátek od nás nebyl špatný, ale všechno se to zazdilo naší přesilovkou, kterou jsme zahráli hrozně laxně, nevystřelili jsme na branku a možná se ani nedostali do pásma."

Další šanci na reparát mají Východočeši v neděli, kdy zavítají na Spartu. "Jediné plus jsou dva góly ve třetí třetině, to je možná takové povzbuzení nebo vzpamatování se do dalšího zápasu na Spartě,“ věří Miloš Holaň, který povede své svěřence proti týmu,  na jehož lavičce v minulosti působil.


Sparta na Pardubice umí, klíčový je vedoucí gól!

Co se vzájemné bilance týče, Sparta na Pardubice dlouhodobě umí, jenže doma si v uplynulé sezoně bilanci mírně pokazila. Na východě Čech sice padla naposledy na začátku ledna 2015, ale v předešlém ročníku má s Dynamem vyrovnanou bilanci, protože dvě vítězství na venkovním ledě vyrovnaly Pardubice dvěma výhrami v Praze.

12
Dvanáct vzájemných extraligových zápasů v řadě vyhrál tým, který vstřelil vedoucí gól.

Oba týmy se navíc potkaly v letní přípravě, a to dokonce dvakrát! V rámci Mountfield Cupu vedlo Dynamo už o dvě branky, ale Jan Košťálek s Petrem Kumstátem srovnali skóre. Utkání nakonec dospělo do prodloužení, v němž rozhodl Andrej Kudrna. 

Útočník Sparty však vyšel naprázdno ve druhém přípravném duelu v Poděbradech, kde se prosadil pouze Petr Kalina a mírnil porážku 1:3. Diváci se mohou těšit na zajímavou podívanou. V jediném z posledních deseti soutěžních zápasů totiž padlo méně jak pět branek. Důležitá je také ta úvodní, protože ve dvanácti posledních zápasech vyhrál tým, který vstřelil vedoucí gól!


Sestavy z posledního utkání:

HC Sparta Praha: Machovský – Piskáček (A), Delisle, Gregorc, Košťálek, Blain, Kalina, Tomáš Dvořák – Beran, Sill, Černoch – Říčka, Vrána (C), Jarůšek – Buchtele, Pech (A), Forman – Smejkal, Klimek, Kudrna.

HC Dynamo Pardubice:

 Kacetl (od 16. Klouček) – Trončinský, Čáslava, Hrabal, Budík, Miromanov, Wishart, Holland – P. Sýkora, Marosz, Rolinek – T. Svoboda, Bubela, Treille – Mandát, Poulíček, Perret – Vondráček, Dušek, Machala.


Partner utkání:

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek