13. 9. 2021 Daniel Ryl

Sparťané začnou extraligu v Pardubicích

Čekání je u konce, extraligová sezona startuje i pro náš tým! Svěřenci Josefa Jandače se v úterý 14. září od 17:20 hodin se představí na ledě ambiciózních Pardubic, které přes léto výrazně posílily a extraligový ročník zahájily dvěma výhrami. Přímý přenos utkání můžete sledovat na stanici ČT sport, případně na webu onlajny.com.

Z kabiny Sparty: Jsme připraveni! Mladí hrají skvěle

Sparta vstupuje do extraligové sezony se čtyřmi zápasy Ligy mistrů v nohách. "Dobrá prověrka. Šlo o těžké, vyrovnané zápasy, Växjö i Turky prověřily naše síly velice dobře. Na těchto zápasech se dá stavět, jsme připravení do sezony," věří v rozhovoru před sezonou kapitán mužstva Michal Řepík.

8
V předešlé sezoně si Sparta připsala proti Pardubicím celkem osm bodů za tři vítězství - dvakrát za tři body, jednou za dva.

Za pravdu mu dává také Filip Chlapík, který vytvořil nový druhý útok s Erikem Thorellem a Davidem Kašem. "Důležitější ukazatel je, že jsme v zápasech proti Växjö i Turku byli lepší a v některých pasážích na ledě i dominovali. Z toho mám opravdu dobrý pocit. Teď jen vše musíme přenést i do extraligy, kde se hraje jiný styl hokeje. Před začátkem sezony ale máme z naší hry výborný pocit," přiznává v rozhovoru sparťanský odchovanec.

Na těch budou trenéři stavět i v následující sezoně. "Mladí kluci hráli v přípravě fantasticky. Ať už Patrik Prymula, David Vitouch nebo Kuba Konečný. Hlavně poslední zápas se jim moc povedl. My takové mladé hráče potřebujeme, dokáží do hry vnést energii. Týmu moc pomůže, když i oni mohou rozhodovat zápas," uvědomuje si před startem soutěže sparťanský kapitán.

Obměněné Dynamo: zvučné posily i vysoké cíle

Na východě Čech prožili divoké léto, ve kterém překopali celé mužstvo a postavili tým s mistrovskými ambicemi. K nejvyšší metě má pomoci brankář Dominik Frodl, útočníci Adam Musil, Marek Hecl s Davidem Ciencialou a také exsparťané Jan Košťálek a Robert Říčka.

Formu z přípravy, kde Dynamo vyhrálo osm z deseti zápasů, si Východočeši přenesli také do startu extraligy. A daří se posilám! K výhře 4:0 nad Plzní přispěl dvougólový Robert Říčka, zatímco David Cienciala sestřelil dvěma góly svůj bývalý klub - Mladou Boleslav.

Na její půdě Pardubice vyhrály po dlouhých 2 106 dnech. "Tým je zatím parádní, šlape to dobře už od přípravy, ale jsou z námi jenom dvě kola. Jsme rádi za body, které jsme získali, protože to byly dva strašně těžké zápasy a čekají nás další těžké," mírní euforii na klubovém webu dvougólový Cienciala.

LETNÍ PŘESTUPY V KÁDRU PARDUBIC:

PŘÍCHODY ODCHODY
Dominik FRODL (B, Plzeň) Marek ĎALOGA (O, Kometa Brno)
Marek HECL (Ú, Trenčín) Matouš KRATOCHVÍL (Ú, Přerov)
Dennis ROBERTSON (O, Bolzano) Tomáš LINHART (O, Vrchlabí)
Robert ŘÍČKA (Ú, Sparta) Pavel KANTOR (B, Znojmo)
David CIENCIALA (Ú, Mladá Boleslav) Michal VONDRKA (Ú, České Budějovice)
Jan KOŠŤÁLEK (O, Sparta) Stepan ZACHARČUK (O, Almeťjevsk)
Adam MUSIL (Ú, Liberec) Tomáš ZOHORNA (Ú, Oskarshamn)

Andrej KOSTICYN (Ú, Soligorsk)

Radoslav TYBOR (Ú, Trenčín)
Konstantin BARULIN (B, Borås)

Věděli jste, že...

Náš tým začal proti Pardubicím také v sezoně 2017/2018, do které vstoupil vítězstvím 3:2. Gólem tehdy přispěl k vítězství Robert Říčka, který před touto sezonou zamířil právě do Dynama, jinak ze současného kádru Sparty pamatují vítězné utkání Tomáš Dvořák, Tomáš Pavelka a Miroslav Forman.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek