15. 1. 2018 HC Sparta

Spartu čeká dohrávka, přijede Mountfield HK

Královéhradečtí hokejisté se na konci roku 2017 představili na Spengler Cupu v Davosu, a proto nyní dohánějí zápasové absence v nejvyšší soutěži. Hokejisty Sparty tak místo dne bez utkání Tipsport extraligy čeká v úterý 16. ledna domácí dohrávka 33. kola proti Mountfieldu HK, který je aktuálně na druhému místě tabulky. Duel startuje v O2 areně v 18.30 hodin!

Mountfield zabral a může útočit na vedoucí Plzeň

Východočeši v závěru uplynulého roku reprezentovali na Spengler Cupu a po návratu domů vstoupili do nového roku 2018 ztrátou dvou bodů na ledě Chomutova. Následně však zdolali rozjeté Vítkovice, uspěli na ledě poslední Jihlavy a po porážce v domácím derby s Pardubicemi dokázali vybojovat důležité vítězství 3:1 nad Libercem, které je posunulo na druhé místo tabulky.

O triumfu Mountfieldu rozhodl útočník Radek Smoleňák, ale gólově se do statistik zapsal také obránce Oskars Cibulskis, jenž patří k oporám týmu. „Chodili do nás tvrdě a často do těla, ale to my do nich taky. Podle mě se to ale stává ve všech utkáních,“ hodnotil na klubovém webu lotyšský reprezentant. Zkušený zadák si připsal už sedmou trefu v sezoně, což se mu podařilo naposledy v ročníku 2007/2008 v dresu Rigy. 

Důvodem úspěšného tažení Východočechů však není koncovka, která sice patří spíše do lepšího průměru, ale defenziva, jež je se 73 inkasovanými góly jednoznačně nejlepší! I díky ní tak svěřenci Václava Sýkory drží druhé místo se ztrátou jedenácti bodů na vedoucí Plzeň, oproti které však mají odehráno o dva zápasy méně.


SPARTA VS. MOUNTFIELD HK ŘEČÍ ČÍSEL:


V aktuální sezoně vyrovnáno, ale Sparta má bodově navrch

Poprvé v aktuálním ročníku se oba celky utkaly v rámci 7. kola, kdy sparťané na východě Čech ztratili vedení 1:0 a museli dotahovat ztrátu, ale díky trefám Petra Zámorského a Jiřího Černocha si odvezli vítězství 3:2. Druhý duel byl na programu na začátku listopadu, kdy Hradec Králové zavítal do Prahy a ve vyrovnaném utkání uštědřil sparťanům domácí porážku 1:2 v prodloužení.

Zajímavé utkání čeká v úterý sparťanského útočníka Richarda Jarůška a obránce soupeře Petra Zámorského, kteří se poprvé postaví proti svému bývalému klubu. V prvním vzájemném duelu Richard Jarůšek ještě v dresu Východočechů zaznamenal asistenci a Petr Zámorský druhý gól Sparty.


Sestavy z posledního zápasu:

HC Sparta Praha: Laco – Michálek, T. Pavelka, Kalina, Ďaloga, Švrček, Piskáček, Nedomlel – Říčka, Vrána, Jarůšek – Klimek, Pech, Forman – Reichenberg, Hlinka, Kudrna – Uher, Černoch, Rousek.

Mountfield HK: J. Pavelka – Pláněk, Vydarený, Zámorský, Cibulskis, Gregorc, Graňák – Köhler, Dragoun, Cingel – Bednář, Kukumberg, Džerinš – Smoleňák, Koukal, Látal – Vopelka, Berger, R. Pavlík – Šimánek.



FOTO: www.mountfieldhk.cz

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek