5. 8. 2016 Daniel Ryl

Spartu čeká druhý soupeř - ERC Ingolstadt

Svěřenci Jiřího Kalouse zvládli vstup do herní přípravy na jedničku, když v domácím prostředí zdolali Slovan Bratislava 4:2 a v sobotu se vydají na cestu do Švýcarska, kde je čeká prestižní turnaj v Le Sentier. Během cesty se ovšem zastaví v německém Ingolstadtu, kde se střetnou s místním ERC. První prověrka pro německý klub a druhý souboj pro Spartu je na programu v sobotu 6. srpna od 14:30.

Ingolstadt získává renomé, ale chce napravit jarní nezdar

Celek z Ingostadtu není baštou německého hokeje, ale svou pozici v posledních letech výrazně posiluje. Po zisku titulu v roce 2014 nezvládlo ERC předloňskou finálovou sérii s Mannheimem a uplynulou sezonou se spíše protrápilo. Zejména vinou nevydařeného úvodu sezony vybojoval Ingolstadt jen předkolo play off, v němž nestačil po dvou zápasech na Straubing a sezonu tak zakončil na osmém místě.

Přes léto se tedy v německém klubu událo několik logických změn. V týmu skončili Alexander Barta, Tomas Kubalík, Brian Lebler i Jared Ross, tedy šestý až devátý muž bodování a celkem 40 gólů a 64 asistencí, což rozhodně není zanedbatelné číslo. Kubalíka už mohli sparťanští fanoušci vidět v novém dresu, když nastoupil za Slovan Bratislava ve středečním přípravném duelu. Kromě něho využil nabídku z KHL Brandon McMillan (3+13), jenž se upsal Záhřebu.

Bývalý německý reprezentant Barta zůstal stejně jako Ross v Německu, Lebler zamířil pro změnu do rakouského Linzu a vyzkouší si EBEL ligu. Vedení však udrželo pět nejproduktivnějších hráčů s Brandonem Buckem v čele. Ve zmíněné pětici se kromě Petra Tatíčka nachází také nejproduktivnější obránce Patrick McNeill (6+33), za kterým zůstali mezi obránci Benedikt Kohl (4+15) a Brian Salcido (4+13), kterého si sparťanští jistě pamatují z krátkého angažmá v Holešovicích.

LETNÍ PŘESTUPY V KÁDRU INGOLSTADTU:

PŘÍCHODY ODCHODY
Petr POHL (Ú, Eisbären) Jared ROSS (Ú, Straubing)
Darryl BOYCE (Ú, JYP) Brian LEBLER (Ú, Linz)
Martin BUCHWIESER (Ú, Mannheim) Stephen KRONTHALER (D, Rosenheim)
Thomas OPPENHEIMER (Ú, Hamburk) Martin DAVÍDEK (Ú, Drážďany)
Christoph KIEFERSAUER (Ú, Hamburk) Tomáš KUBALÍK (Ú, Slovan Bratislava)
Stephen BUCO (Ú, Pensacola, SPHL) Alexander BARTA (Ú, Düsseldorf)
Björn BARTA (Ú, Dusiburg)
Brandon MCMILLAN (Ú, Záhřeb)
Christoph KIEFERSAUER (Ú, Kaufbeuren, H)

Na odchody výše zmíněných borců zareagoval Ingolstadt po svém. Z Eisbären si přivedl českého útočníka Petra Pohla, který v posledních dvou sezonách nastřádal 45 a 32 kanadských bodů. Z Hamburku pak ulovil zástupce kapitána Thomase Oppenheimera (21+13) a po třech letech strávených ve Finsku si vyzkouší novou zemi kanadský útočník Darryl Boyce, který si v play off SM-Liigy připsal slušných sedm bodů (3+4) v deseti zápasech.

Ačkoliv se jedná o zahraničního soupeře, není sparťanům úplně neznámý. Oba týmy se střetnou téměř po roce, protože se potkaly už na loňském turnaji v italském Neumarktu. Sparta zde dokázala otočit těsnou ztrátu, ale vedení 3:1 udržet nedokázala a po třech trefách soupeře v úvodním duelu turnaje prohrála 3:4. Podobný výsledek už ale nebude chtít opakovat.

SESTŘIH ZE VZÁJEMNÉHO DUELU NA DOLOMITEN CUP 2015

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila