17. 8. 2022 Daniel Ryl

Start Danube Cupu: derby se Slovanem

Letní příprava pokračuje v plném proudu, přičemž ji v závěru týdne zpestří prestižní Memoriál Jana Staršieho v Bratislavě. Sparťané zahájí čtyřčlenný turnaj ve čtvrtek 18. srpna od 19:00 hodin proti Slovanu Bratislava, načež se v dalších dnech utkají s Lukko Rauma a Davosem. Všechny zápasy můžete sledovat na Onlajnech nebo na YouTube.

Vyrazte do Bratislavy! Vstupenky jsou stále v prodeji

Víkendový termín s pěkným počasím přímo vybízí k parádnímu výletu na Slovensko, kde můžete sparťany podpořit i přímo v aréně! Vstupenky na všechny zápasy včetně sparťanských můžete zakoupit na síti Ticketportal. Přímé přenosy zápasů můžete sledovat na Onlajny.com i na YouTube.

Čtyři dny, tři kvalitní souboje o pohár

Svěřenci Pavla Patery s Patrikem Martincem na Slovensku navážou na dva vítězné zápasy proti Slavii a Kladnu, a přestože se jedná o letní turnaj, Danube Cup neberou na lehkou váhu. "Konfrontace s takto kvalitními týmy je rozhodně zpestřením letní přípravy. Pokusíme se navázat na dvě vítězství v úvodních přátelských zápasech. Nejdůležitější bude, abychom viděli mladé hráče v těchto kvalitních zápasech. Chceme uspět a po hokejové stránce si prodloužený víkend v Bratislavě co nejvíce užít," řekl asistent trenéra Patrik Martinec.

Náš tým se v Bratislavě utká ve čtvrtek se Slovanem Bratislava, o den později změří síly s Lukko Rauma, kam v létě přestoupil Tomáš Pavelka a turnaj završí nedělním soubojem proti švýcarskému Davosu. Sparťany, jediného zástupce českého hokeje, tak čekají velmi těžké zápasy s turnajovým nádechem.

Čeká nás exsparťan i bývalý gólman Detroitu

Na domácím turnaji Slovan představí také svou největší posilu - brankáře Jarea Coreaua. Vítěz AHL v minulosti tvořil dvojici s Petrem Mrázkem a v Detroitu odchytal odchytal 21 zápasů NHL. V uplynulých dvou sezonách však působil v Evropě, jmenovitě u bratislavských Capitals a v Linci.

Fanoušci však zpozorní také při pohledu do obrany. Michal Sersen, vicemistr světa, vítěz QMJHL a pětinásobný mistr Slovenska působil v sezoně 2011/2012 v našem dresu. Už čtyři sezony je pak kapitánem Slovanu, v němž působí také bývalí extraligisté Juraj Valach, Marcel Haščák nebo třeba Tomáš Zigo.


Na Slovan v posledních letech umíme!

Od roku 2012 jsme se Slovanem potkali celkem třikrát. Na začátku srpna 2016 jsme v domácím přípravném utkání zvítězili 4:2. O čtyři roky dříve jmse se představili pro změnu v Bratislavě, kde jsme v rámci European Trophy zvítězili 5:3 a o rok později jsme vybojovali výhru 3:2 po samostatných nájezdech.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek