2. 3. 2018 Petr Pavlík

Střelec Řepík: Předkolem se nechceme ukolébat

Poslední domácí utkání základní části bylo pro sparťany úspěšné. Mladé Boleslavi vstřelili šest branek a výhrou 6:2 si zajistili postup do předkola play off. Domácí vítězství režíroval MICHAL ŘEPÍK, který dal tři góly a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. "Postupem do předkola se ale nechceme ukolébat," upozorňuje sparťanský útočník.

Máte v kapse druhou výhru v řadě a navíc jistý postup do předkola play off. Jaké jsou vaše pocity, když se nemusíte strachovat až do posledního kola základní části?
Přesně takhle jsme to měli v plánu. Jediné mínus je, že už se nemůžeme posunout nikam nahoru. Teď uvidíme, kdo na nás půjde. Samozřejmě jsme rádi, že do Chomutova pojedeme v klidu a můžeme se s čistými hlavami soustředit na předkolo.

Ze začátku pátečního utkání jste působili trochu zakřiknutým dojmem. Bylo to i tím, že Boleslav hrála hodně aktivně?
Já si myslím, že nám vůbec nešly nohy. Měly jsme je až moc těžké a moc nám to nebruslilo. Oni byli v podstatě u každého puku o krok dříve. Nám pomohl vyrovnávací gól a pak už jsme to kontrolovali. Soupeř se trošku dostal do hry po tom mém faulu ve druhé třetině, a tím jsme si to zkomplikovali. Třetí třetinu jsme si to už pohlídali, hráli jsme dobře dozadu a k ničemu jsme je moc nepustili. Zvládli jsme to dobře.

V prvních šesti zápasech za Spartu se vám nepodařilo skórovat. Cítíte úlevu, že jste konečně prolomil střelecký půst?
Jsem rád, že jsem teď nějaké ty góly dal. Ono je to dobré pro tým i pro mě osobně do předkola. Hlavní je to, že moje góly pomohly týmu a že jsme to už pak dokázali odmakat až do konce.

Jak náročný to byl zápas z vašeho pohledu? Myslíte si, že už měl parametry předkola play off?
Kluci to tady tlačí celou sezonu. Když jsem přišel ze Slovanu, nepodařily se nám uhrát ty čtyři klíčové zápasy, ale naštěstí jsme si to teď vynahradili a postupujeme. Věděli jsme, co musíme hrát a jak to musíme zvládnout. Bylo to dost náročné, ale podařilo se nám to a cítíme v sobě úlevu. Teď doufám, že z nás spadne tlak, a budeme snažit přejít přes předkolo a udělat úspěch.

Zjišťovali jste během zápasu, jak hraje Chomutov ve Zlíně?
Jojo, kluci nám postupně říkali výsledky. Ani jsem nevěděl, kolik to skončilo. Naposledy, co jsem slyšel, tak to bylo 4:2 pro Zlín. Tady už jsem věřil, že si to domácí nenechají utéct a my samozřejmě taky ne. Takže ke konci třetí třetiny už jsme tak trochu tušili, jak to celé dopadne.

V jaké fázi zápasu jste si byl už definitivně jistý, že vyhrajete?
Když jsem viděl, jakým způsobem hrajeme třetí třetinu, tak jsem začal věřit, že to vyjde. Přidali jsme ještě gól na 5:2 a to už jsem si byl stoprocentně jistý, že to zvládneme.

Vzpomenete si, kolikátý hattrick v extralize jste vstřelil?
Je to můj první hattrick snad i v profesionálním hokeji a jsem za něj strašně moc rád. (úsměv)

Jedno kolo před koncem základní části máte jistotu, že budete v desítce. Cítíte, že teď je prostor na to, abyste mysleli na úspěch v play off?
Samozřejmě. Postupem do předkola se nechceme ukolébat. Musíme se tím nastartovat a zabrat. Budeme hrát jako tým a věřím, že předkolo zvládneme. Budeme se snažit dojít co nejdále.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek