23. 11. 2021 Daniel Ryl

Strnad: Cenný postup, čeká nás další těžká výzva

Nezvykle nabitý týden Jakuba Strnada končí sladkým postupem. Zkušený bojovník, který náš tým doplnil v minulém týdnu, pomohl k postupu přes Skellefteu a vyhlíží dalšího soupeře - švédské Rögle. "Vyzkoušíme si zase něco nového. Ukázalo se, že švédský hokej je právem někde jinde," hodnotil po domácí odvetě.

Jak hodnotíš zápas, po kterém slavíme postup do čtvrtfinále Champions Hockey League?
Myslím si, že jsme odehráli lepší zápas než ve Švédsku. Byli jsme aktivnější, oni měli zase střelecky navrch. My jsme ale rádi, že jdeme dál. Na výsledek se nekouká, důležitý je součet obou zápasů. Každý zápas v Lize mistrů je výborná zkušenost.

Ukázalo se, že je švédský hokej právem řazený mezi nejlepší v Evropě?
Jsou neskutečně silní na puku, v soubojích jeden na jednoho a všude bruslí v pěti. Hrají velmi kompaktně, což platilo také o Skelleftee. Švédský hokej je vynikající.

Čeká nás další cesta na sever, kde změříme síly s Rögle, co na to říkáš?
Super, proč ne! Vyzkoušíme si zase něco nového, jiný švédský tým, ale rozhodně nás nečeká nic lehkého. Těšíme se.

Oproti zápasům ve Vítkovicích i v Českých Budějovicích jsme byli i bruslivější, souhlasíš?
Určitě. Proti Skelleftee nám šly nohy, byli jsme bruslařsky lepší než ve Vítkovicích a Českých Budějovicích. O únavě to v extralize není, fyzicky jsme na tom dobře, máme to spíš v hlavách.

Jak si zatím užíváš první nabitý týden ve Spartě?
Jsem rád, že jsem tady! Vůbec bych neřekl, že si za Spartu zahraju. Před reprezentační přestávkou mi bylo řečeno, že je reálná výměna za Zikyho, což se nakonec potvrdilo. Rozdíl je znát, když jsem přišel poprvé do kabiny, zázemí na člověka dýchne. Všechno se dělá na jiné úrovni.

Cítíš rozdíl i na ledě v zápasech?
Určitě. Na Kladně jdete do většiny zápasů jako outsider, který může překvapit. Ve Spartě je tlak vyšší, což je zákonité. Cítím to, ale počítal jsem s tím. Kdybych si myslel opak, byl bych naivní.

Trenéři si tě vybrali zejména jako specialistu na oslabení a poctivou práci, bereš tuto pozici?
Je to moje práce, hraju takhle furt. Trenéři to o mně vědí, proto mě nejspíš chtěli. Když bude něco navíc, budu jenom rád.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek