22. 1. 2016 Daniel Ryl

Švrček: Nesmíme usnout na vavřínech!

K vysokému vítězství nad Chomutovem v poměru 7:1 přispěl také obránce JAN ŠVRČEK. Zadák Sparty tentokrát tolik práce neměl, ale jednoznačnou výhru nepřeceňuje. Podle jeho slov je třeba hodit dva vysoké triumfy za hlavu a soustředit se na další těžký duel, který Spartu čeká v neděli na ledě Mladé Boleslavi. Jak Švrček hodnotil utkání s ambiciózními Piráty?

Ti se v Praze představili před rekordní návštěvou. Na první utkání Holdu zavítalo celkem 14 243 diváků, z nichž velkou část tvořili záchranáři, hasiči, vojáci a policisté. „Takové akce jsou parádní, protože vždycky přijde hodně lidí a nám se hraje líp, když jsou tribuny plné. Vždycky se na takové zápasy těšíme,“ přiznal po utkání spokojený Švrček.

Jan Švrček

Na něm byla znát pohodová atmosféra v kabině, která výrazně stoupla po posledních dvou domácích zápasech. „Když se vyhraje a ještě takovým rozdílem, tak je atmosféra vždycky dobrá. My ale musíme jít dál a neusnout po těchto výhrách na vavřínech. Musíme zůstat nohama na zemi,“ nabádal sparťanský obránce, který tentokrát nebodoval.

I on svým výkonem jistě potěšil trenéra Josefa Jandače, ale podle slov sparťanského hráče bylo v kabině o čem mluvit i přes vysoké vedení. „My si vždycky říkáme, ať je sami zbytečně nenakopneme a nedáme jim čuchnout, aby se nedostali do hry.“

To se Spartě v pátečním utkání podařilo a nakonec si dokráčela pro jasné vítězství. „Moc práce jsme neměli,“ usmíval se jeden z obránců, který však přiznal, že několikrát zpozorněl. „Dávali jsme si pozor hlavně na první lajnu s Vondrkou a Červenkou.“

Ani jeden z nich ovšem nebodoval a musel skousnout krutou porážku. „Když vysoko vedete, tak to svádí k polevení, protože přestane hrát i druhý tým a tempo hry trochu opadne. Na to si musíme dávat pozor,“ uvědomuje si Jan Švrček a vyhlíží další těžké utkání, které jeho tým čeká v neděli na ledě ambiciózní Mladé Boleslavi.

Sparta děkuje partnerům utkání s Chomutovem, které se hraje v rámci akce "Sparta vzdává hold", Česká zbrojovka a.s.,(www.czub.cz), České dráhy, a.s. a Sprinkler Group.

vlozPartnery(2)
AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila