22. 1. 2021 Daniel Ryl

Těžká bitva: na Spartu přijede Mladá Boleslav

Další nabitý týden sparťané zakončí domácím duelem proti rozjeté Mladé Boleslavi! Bruslaři se po páteční výhře nad Třincem udrželi na třetím místě, což naznačuje, že náš tým nečeká rozhodně nic lehkého. Utkání startuje v neděli 24. ledna od 16 hodin a sledovat ho můžete v přímém přenosu HokejkaTV.

Sledujte utkání proti Mladé Boleslavi na HokejkaTV!

Ke sledování utkání proti Mladé Boleslavi můžete využít přímé přenosy na HokejkaTV. Ty jsou navíc kvůli novým opatřením vlády a omezenému počtu diváků na stadionech volně přístupné všem sparťanským permanentkářům. Více informací čtěte ZDE>>>.

V Brně slavil jubilant Kudrna i celé mužstvo

Svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače vybojovali cenné tři body na ledě Komety Brno, kde otočili nepříznivý stav. Do Prahy si nakonec odvezli vítězství 4:2, pod které se gólovou trefou podepsal také útočník Andrej Kudrna.

Slovenský legionář si připsal svůj 300. start ve sparťanském dresu, který korunoval důležitým gólem v oslabení. Bojovník naší ofenzivní sestavy tak upevnil svou pozici mezi nejúspěšnějšími cizinci v historii našeho klubu. „Makali jsme šedesát minut, za tříbodové vítězství jsme samozřejmě moc rádi. Věřím, že nás výhra nakopne do další fáze sezony,“ řekl v rozhovoru borec s tvrdou střelou.

Sparťanské fanoušky před duelem mohla potěšit zpráva o pokračování Vladimíra Sobotky v dresu Sparty. V sobotu podpisem potvrdil, že v našem týmu bude působit minimálně do konce aktuální sezony. "Jsme moc rádi, že zůstává. Vláďovo setrvání v týmu pro nás bylo prioritou. Je to vynikající článek do kabiny a skvělý hráč," má jasno sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Bruslaři měnili s Motorem a ukončili výpadek

Středočeši patří k mužstvům s velice sympatickými výkony, protože i přes tři porážky v řadě získali alespoň dva body a nepříznivou sérii ukončili výhrou 3:2 proti Třinci. Mladá Boleslav si udržela náskok čtyř bodů na čtvrtou Plzeň a dýchá na záda právě Ocelářům.

V závěru pracovního týdne navíc došlo k výměně na trase Mladá Boleslav – České Budějovice, když se na jih Čech stěhoval útočník Brandon Alderson. Do města automobilky zamířil zadák Conor Allen, který v dresu Bruslařů už působil na měsíčním hostování do začátku ledna.

Ze dvou venkovních duelů máme dva body!

V úvodním vzájemném souboji na ledě Bruslařů sparťané doplatili na špatnou první polovinu zápasu, ve které jim soupeř i díky dvěma gólům Davida Šťastného odskočil a naše mužstvo si nakonec odvezlo porážku 2:4. V odvetě už si vedlo lépe, a přestože dvakrát ztratilo vedení, o vítězství 3:2 po prodloužení rozhodl obránce Tomáš Dvořák.

Číslo utkání:

52

ŠKO-ENERGO Arenu v Mladé Boleslavi a sparťanskou O2 arenu dělí pouhých 52 kilometrů. Mladá Boleslav je tak nejbližším sparťanským soupeřem v aktuální sezoně.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek