3. 11. 2022 Daniel Ryl

Těžký duel na Moravě, čekají nás Vítkovice

Extraligový kolotoč pokračuje v rychlém tempu, proto nás už v pátek 4. listopadu od 17:30 hodin čeká další těžké utkání, tentokrát na ledě druhých Vítkovic. Proti Ostravanům jsme v této sezoně vybojovali dvě výhry, na které budeme chtít navázat a ukončit negativní sérii tří porážek v řadě. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu HokejkaTV, případně na webu Onlajny.com.

Do Vítkovic i s čerstvými reprezentanty!

Na led druhého týmu extraligové tabulky bychom měli odjet také s trojicí čerstvých reprezentantů. Zatímco David Němeček pojede na Karjalu s jedenácti reprezentačními starty, obránce Martin Jandus a David Vitouch se dočkali pozvánky poprvé v kariéře.

„O hráčích si vždy dělám poznámky. Třeba o tom, jak by se mohli adaptovat na mezinárodní úroveň. Oba jsem viděl letos asi pětkrát a líbilo se mi hlavně jejich bruslení. Nedělají chyby a jsou vždy na správném místě. Mají zkrátka to, co potřebuji: dobře čtou hru a dobře bruslí. Jsou to mladí kluci a zaslouží si tuhle šanci," uvedl na adresu dvou sparťanských nováčků finský trenér Kari Jalonen.


Vítkovice bodovaly už šestkrát v řadě!

Ostravané jsou v této sezoně rozjetí, když z posledních deseti zápasů nebodovali pouze jednou a s bodovým ziskem odešli už šetkrát za sebou. Naposledy si Vítkovice poradily s rivalem z Třince, na jehož ledě sice prohrávali, ale gólem Marka Kaluse poslaly utkání do nastavení, v němž se po nájezdech radovaly z výhry 2:1.

Vítkovice potvrzují, že úvodní inkasovaný gól je jen tak nerozhodí. Z osmnácti zápasů skórovaly jako první pouze sedmkrát, přesto už mají jedenáct výher. Za úspěchem stojí skvělé přesilovky s úspěšností 25 %, jistý reprezentant Aleš Stezka v brance i skvěle hrající útočníci Dominik Lakatoš, Peter Krieger a Roberts Bukarts.

Dvě domácí bitvy, dvě vítězství za pět bodů

Oba týmy na sebe v aktuálním ročníku narazí už potřetí. Na konci září jsme díky povedené první třetině a třem trefám odskočili na rozdíl dvou gólů, který jsme i přes houževnatě bojujícího soupeře neztratili a technický gól Daniela Přibyla do prázdné branky korunoval těsné vítězství 5:3.

Druhý souboj už byl o poznání větší drama. Na gól Vladimíra Sobotky i druhé sparťanské vedení z hole Erika Thorella našli hosté odpověď a dotáhli utkání do nastavení, v jehož první minutě vybojoval Michal Řepík vítězství 3:2 po prodloužení.

V den zápasu...

Vzájemné utkání s Vítkovicemi jsou 4. listopadu relativně časté! V extraligové historii jsme v tento den hráli proti Ostravanům celkem třikrát a všechny na ledě soupeře. Před patnácti lety jsme vyhráli 2:1 po nájezdech, o dva roky později i přes gól Petra Tona prohráli 1:2 a v roce 2011 i díky třem bodů našeho sportovního ředitele brali výhru 6:3.

Věděli jste, že...

Ve Vítkovicích naše defenziva v posledních letech držela. Ve čtyřech z posledních šesti zápasů v Ostravě jsme inkasovali jediný gól, což jsme pokaždé proměnili v zisk tří bodů.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek