16. 6. 2021 Kateřina Eisová

Thorell: Chci s týmem dojít co nejvýše

Do našeho klubu přichází ze švýcarského týmu EV Zug. Švéd Erik Thorell se stal nejnovější posilou sparťanských útočných řad a na své první angažmá v extralize se velmi těší. "Chci předvést kvalitní hru na obou koncích hřiště. Na extraligu se moc těším, obzvlášť v takovém týmu, jako je Sparta." říká šikovný forvard.

Proč sis vybral právě Spartu?
Na Spartu jsem slyšel spoustu pozitivních ohlasů. Při mém působení v Zugu jsem se o klubu bavil s Honzou Kovářem, který o něm mluvil moc pěkně, prý Sparta vždy míří vysoko. To se mi hodně zamlouvá, chtěl bych s týmem samozřejmě dojít co nejvýše!

Jedná se o tvé první angažmá v české extralize. Co od ligy očekáváš?
Myslím, že sezona vůbec nebude jednoduchá a zápasy budou těsné. V Čechách se hraje kvalitní hokej, týmy jsou silné a nikomu není nic darováno. Hraje tu spousta skvělých hokejistů, moc se těším, až si extraligu vyzkouším, obzvlášť v takovém klubu jako je Sparta.

Jak by ses popsal jako hráč? Jaké jsou tvé přednosti a čím můžeš týmu pomoci?
Rád tvořím hru, jsem ofenzivní útočník. Rád hraji intenzivně, doufám, že týmu budu pomáhat hlavně produktivitou. Samozřejmě chci předvést kvalitní hru na obou koncích hřiště a budu vykonávat takovou roli, jakou pro mě realizační tým připraví.

Tvůj bratr Gustaf na novou sezonu podepsal kontrakt v Plzni. Bavili jste se spolu o svých přestupech?
Samozřejmě, s bráchou jsme si velmi blízcí, takže jsme spolu naše týmy probírali. Než jsem podepsal ve Spartě, diskutoval jsem s ním své rozhodnutí. Těším se, až si proti němu znovu zahraju!

V Lize mistrů, kam jsme se kvalifikovali, ve skupině potkáme TPS Turku, klub, za který jsi dříve hrával. Budou podle tebe zápasy složité?
Myslím, že se bude hrát parádní hokej! Sparta i Turku jsou velmi kvalitní mužstva, takže zápasy určitě budou těžké, ale zábavné. Je se na co těšit!

V roce 2012 ses stal juniorským mistrem světa, o dva roky dříve jste vybojovali stříbrnou medaili. V týmu jsi měl spoluhráče jako Mika Zibanejad, Filip Forsberg nebo Wiliam Karlsson. Jaké to bylo hrát po jejich boku?
Zlatá medaile z mistrovství je jedním z mých nejhezčích a nejsilnějších zážitků. Hrál jsem s výjimečnými hráči, náš tým byl tenkrát opravdu nabitý. Spousta z kluků byla draftována do NHL a později se tam trvale usadila, nyní jsou z některých z nich hvězdy jejich týmů. Byla to skvělá zkušenost.

Znáš se z někým z našich hráčů?
Dříve jsem ve Färjestadu hrával s Alexanderem Salákem, to je jediný člen kádru, kterého znám. Těším se, až ostatní kluky poznám, co jsem slyšel, na Spartě bývá super kolektiv. K týmu bych se měl připojit po suché části letní přípravy, na ledě už budeme společně.

Co rád děláš ve svém volném čase? Jaké jsou tvé koníčky?
Jsem vášnivý golfista, takže ve svém volném čase trávím spoustu času na hřišti. V létě rád hraji padel tenis nebo normální tenis, dá se říct, že i během volna volím aktivní odpočinek.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila