27. 2. 2022 Petr Pavlík

Tomášek: Cítím se skvěle, Machy chytal výborně

DAVID TOMÁŠEK v utkání proti Liberci zaznamenal tři kanadské body, když dvěma góly a jednou asistencí přispěl k dalšímu důležitému vítězství v honbě za nejlepší čtyřkou. „Máme za sebou náročné utkání. Víme, že Liberec je velice silný soupeř s propracovaným systémem. Za výhru jsem rád z osobního i týmového hlediska,“ uvedl talentovaný útočník.

Třetí výhra v řadě, pět gólů v soupeřově síti a další cenné tři body. Zdá se, že mužstvo se konečně nakoplo k úspěšným výkonům, je to tak?
Určitě ano. Máme za sebou náročné utkání. Víme, že Liberec je velice silný soupeř s propracovaným systémem. Přiznám se, že se proti nim hraje těžko. Za výhru jsem rád z osobního i týmového hlediska.

V utkání jsi zaznamenal tři kanadské body včetně dvou branek. Jak bys popsal své gólové momenty?
Před prvním gólem jsem viděl kousek místa, které se mi občas povede trefit i v tréninku. Zkusil jsem vystřelit a kotouč propadl do branky. Měl jsem i trochu štěstí, které k tomu patří. Před druhým gólem bylo dobře sehrané vhazování a David Vitouch výborně zaclonil brankáři. Myslím si, že jejich brankář kotouč vůbec neviděl. Snažil jsem se střílet nahoru, trefil jsem se perfektně.

Máš za sebou čtvrtý zápas ve sparťanském dresu. Jak se cítíš?
Samozřejmě kromě prvního zápasu, který jsme si nechali utéct, předvádíme docela výborné výkony. Proti Liberci jsem se osobně cítil nejlépe. Chci, aby mé výkony šly pořád nahoru. Do konce základní části nám zbývají čtyři zápasy, situace v tabulce se může ještě pořádně zamotat. Jsem rád, že se prezentujeme dobrým hokejem.

V současné době se prosazují všechny naše formace, což může být i vzhledem k dalším zápasům velkou výhodou, že ano?
Rozhodně je super, když dokážeme využít svou sílu. V play off to může být velká výhoda. V přesilovkách i při hře pět na pět máme v týmu plno zkušených a šikovných hráčů. Naše souhra je velice dobrá, přihrávky jdou rychle na hokejku. Každý z nás může zahrozit. Myslím si, že to bude naše zbraň v play off.

Na výhře má lví podíl také brankář Matěj Machovský, který předvedl řadu skvělých zákroků. Co říkáš na jeho výkon?
Machy chytal skvěle, předvedl super výkon. Samozřejmě jsem oba brankáře sledoval i dřív, ale tím, že jsem se vrátil zpátky do Sparty, mohu jejich výkony sledovat z blízka. Jsem přesvědčen, že máme dva velmi kvalitní brankáře. Přiznám se, že je těžké jim dát gól i v tréninku (usmívá se). Jedině dobře, že naši gólmani stupňují svou výkonnost směrem k play off.

Nyní nás čeká další urputný soupeř, po delší době jedeme ven, konkrétně do Zlína. Jak se připravit, abychom zůstali na vítězné vlně?
Musíme dál makat a odvádět stoprocentní výkony. Myslím si, že od našich trenérů není žádná šance, že bychom zápas podcenili. Myslím si, že moc věcí se neměnit nebude, možná se upraví některé detaily. Máme velice zkušené trenéry, věřím, že se nám bude dařit i nadále.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek