15. 11. 2020 Petr Pavlík

Tomášek: Jubilejní bod? Hlavní je výhra

V utkání na ledě Pardubic vstřelil vítěznou branku a zároveň oslavil svůj rovný 100. bod v Tisport extralize! Útočník DAVID TOMÁŠEK výrazně pomohl svým spoluhráčům v cestě za další tříbodovou výhrou. „Jsem rád, že jsem dosáhl na takovou metu. Prioritou je co nejvíc pomáhat týmu,“ komentoval úspěšný jubilant.

Máme za sebou náročný zápas v Pardubicích. Jak sis ho užil?
Do utkání jsme chtěli dobře vstoupit, ale bohužel se nám to moc nepodařilo. Soupeř hned v první minutě udeřil a my jsme museli dohánět jednobrankové manko. Naštěstí jsme poměrně rychle vyrovnali, a ještě odskočili do vedení. Ve třetí třetině jsme si zápas už zkušeně pohlídali. Za tři body jsme samozřejmě moc rádi.

V Pardubicích jsi oslavil svůj 100. bod v TELH. To tě určitě muselo potěšit, že?
Ano. Jsem rád, že jsem dosáhl na takovou metu. Pro mě je ale priorita především pomáhat týmu, aby se nám co nejvíc bodově dařilo. Samozřejmě mě těší, když se mi to povedlo zrovna proti Pardubicím, kde jsem v minulosti úspěšně působil. Věřím, že třeba už v příštím utkání načnu další stovku a bude se mi znovu dařit. (usmívá se)

100
Tolik kanadských bodů v české nejvyšší soutěži už má na kontě útočník David Tomášek!

Bylo znát, že Pardubice bojují o každý bod?
Určitě. Pardubice mají kvalitní mužstvo, teď se jim sice nedaří, ale jinak v kádru působí několik zkušených hráčů. V prvním vzájemném utkání doma nám tam napadlo hodně branek, zápas v Pardubicích byl o něco jiný. Měli jsme spoustu vyložených šancí, ale pardubický brankář nám je pochytal. Ve zbytku utkání už to byla velká přetahovaná, ale věřím, že si naše střelecké štěstí necháváme do dalších zápasů.

Kde hledat stěžejní moment celého utkání?
Klíčové bylo, že se nám podařilo hned po inkasovaném gólu odpovědět a vrátit se zpět do hry. V první třetině jsme navíc dokázali ještě otočit průběh utkání na svoji stranu, což nám hrozně moc pomohlo. Myslím si, že oproti duelu ve Vítkovicích jsme se výrazně zlepšili v obraně. Výhra z Pardubic je pro nás hodně cenná, musíme v našich výkonech pokračovat.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek