25. 3. 2022 Petr Pavlík

Tomek: V Brně chceme sérii ukončit!

TOMÁŠ TOMEK v probíhající čtvrtfinálové sérii s Brnem prožívá úspěšný start do play off. Sparťanský obránce totiž zaznamenal v prvních dvou domácích zápasech šest asistencí a díky němu sparťanští junioři si povezou do Brna vedení 2:0 v sérii. „Očekávali jsme velmi těžkou sérii, což se potvrdilo. Jedeme na sto procent, nemáme už kam uhnout. Věřím, že v sobotu sérii ukončíme a vrátíme se domů s postupem do semifinále,“ vyhlíží další ostrou bitvu.

Jak hodnotíš dosavadní průběh čtvrtfinálové série s Kometou?
Očekávali jsme velmi těžkou sérii, což se potvrdilo. Jedeme na sto procent, nemáme už kam uhnout. Před námi je už jen jeden cíl: finále a zároveň mistrovský titul. Věřím, že v sobotu v Brně sérii ukončíme a vrátíme se domů s postupem do semifinále.

Co se ti zatím v probíhající sérii nejvíce líbilo?
Líbí se mi, jak se navzájem jako tým povzbuzujeme od prvního do posledního hráče. Všichni víme, jaký máme cíl. Každý z nás chce uspět za každou cenu, což je i jeden z důvodů, proč jsme vyhráli oba čtvrtfinálové domácí zápasy.

V sérii vedeme už 2:0 na zápasy, do Brna se vám pojede určitě lépe, je to tak?
Určitě, ale na druhou stranu to zatím ještě nic neznamená. Máme v hlavě, jako bychom jeli na led soupeře za stavu 0:0. Jedeme do Brna pro výhru, nic jiného si nepřipouštíme. Věřím, že zvítězíme už v sobotním utkání.

V play off jsi nasbíral už šest asistencí, jak se cítíš?
Skvěle. Hraje se mi opravdu dobře, na druhou stranu šest asistencí v prvních dvou zápasech play off je oproti týmovému úspěchu minimální radost. Je důležité, že se zatím daří celému týmu, protože výsledky záleží na týmových výkonech, nikoliv na jednotlivcích.

Je v kabině znát o to větší natěšení na soupeře, když hrajete o postup do semifinále zrovna proti Brnu?
Ano, je to tak. Zápasy s Brnem jsou odjakživa velmi vyhrocené, je to náš velký rival. Zápasy s Brnem bych přirovnal k derby. Nemáme se rádi, vždycky jsou na ledě nějaké šarvátky. Občas mezi sebou prohodíme pár sprostých slovíček, což k zápasu patří. V play off se navíc hraje o všechno.

Jak jste se připravovali na úvodní čtvrtfinálové zápasy?
Věděli jsme, že Kometa má silný útok. Rozebrali jsme si na videu jejich silné a slabé stránky, zároveň jsme koukali na jejich přesilovky a založení útočné akce při přechodu přes střední pásmo. Co se týče výsledků v základní části, u nás jsme soupeře jasně přejeli, u nich jsme hráli v oslabené sestavě s hráči po zranění a někteří kluci byli částečně nemocní. To nás ale neomlouvá, prostě jsme prohráli. Z porážky jsme si vzali ponaučení. O to větší chuť máme soupeři v play off vrátit porážku i s úroky!

Kdy máte naplánován odjezd do Brna? Vyrazíte už o den dříve?
Odjezd máme na programu až v sobotu hned po obědě v den zápasu. Do Brna jedeme přibližně dvě hodiny, což není tak hrozné. Dáme si kvalitní rozcvičku jak na ledě, tak mimo něj a budeme připraveni ukončit čtvrtfinálovou sérii v náš prospěch.

FOTO: Juniorský hokej

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek