3. 10. 2021 Petr Pavlík

Tomov: Premiéra v áčku? Skvělý pocit!

Obránce NINO TOMOV prožil mimořádně pestré utkání, jelikož v duelu proti Hradci Králové debutoval ve sparťanském A-týmu. „Atmosféra v O2 areně byla skvělá, hrálo se mi moc dobře,“ komentoval po urputné bitvě talentovaný bek původem z bulharské Sofie.

Proti Hradci Králové bereme po velké bitvě cenný bod. Jak hodnotíš náš výkon?
Myslím si, že první polovinu zápasu jsme byli lepší. Vedli jsme o dvě branky, ale pak soupeř začal dotahovat, vrátil se zpět do hry a byl hodně aktivní.

Přitom rychlý gól na startu úvodní třetiny vás nakopl, je to tak?
Ano. První gól hned na začátku první třetiny nám moc pomohl a dodal klid. Hráli jsme dobře, ale pak se bohužel hra otočila v náš neprospěch.

Co se stalo od druhé třetiny?
Určitě rozhodly naše neproměněné šance, kterých jsme měli opravdu hodně. Soupeř od druhé třetiny po nás začal jezdit, dohrával osobní souboje a byl aktivnější.

V duelu s Hradcem Králové jsi poprvé naskočil za A-tým Sparty. Jak sis to užil?
Moc. Ve Spartě jsem už spoustu let, o startu za Áčko jsem snil od malička. Navíc byla atmosféra v O2 areně skvělá, hrálo se mi moc dobře.

Byl jsi ze začátku nervózní?
Ano. Nejvíce asi na rozbruslení a pak trochu v úvodní třetině. Po prvním střídání ze mě ale nervozita spadla. Škoda jen, že jsme nevyhráli.

Kdy jsi věděl, že nastoupíš?
Večer den před zápasem mi trenéři volali. Přiznám se, že se mi trochu těžko usínalo, ale pak jsem spal dobře. (usmívá se)

Za zmínku určitě stojí, že jsi první bulharský hokejista, který kdy hrál v extralize. Jak ses dostal ze své rodné země na Spartu?
Do Sparty jsem se dostal přes Letní hokejovou školu, na které si mě trenéři vyhlídli a nabídli mi zkoušku v klubu. Chytil jsem se a od té doby jsem na Spartě. Přišel jsem v létě před tím, než jsem nastoupil do osmé třídy. Prošel jsem sparťanskou mládeží a za debut v áčku jsem strašně vděčný.

Ve svém premiérovém duelu za áčko jsi hrál po boku Milana Jurčiny. Jak moc ti pomáhá?
Připomínal mi, ať jsem v klidu a snažím se zápas co nejvíc si užít. Taky mi říkal, že kdyby se něco semlelo, postaví se za mě. (usmívá se)

Kdo z dalších hráčů ti pomáhá?
Musím říct, že mladým hráčům pomáhají všichni zkušení hráči. Mně osobně asi nejvíc obránci Pačes a určitě Poly.

Jaký je to zážitek trávit čas v kabině vedle našich zkušených hráčů?
Je to skvělý pocit. Hrát takové zápasy jsou pro mě obrovská zkušenost. Šance od trenérů si moc vážím.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek