8. 7. 2017 Daniel Ryl

Třináct sparťanů v mládežnických výběrech

Mládežnické reprezentace čekají letní přípravné kempy včetně přátelských zápasů a turnajů. V nominacích jednotlivých kategorií pochopitelně nechybí ani zástupci Sparty, kterých se mezi vyvolenými objevuje celkem třináct. Kdo bude mít v létě reprezentační povinnosti?

U16 – Kemp v Třemošné (21. až 24. července)

V nejmladší kategorii má Sparta jednoho zástupce. O pozvánku na přípravný kemp do Třemošné si řekl obránce Marek Bláha, který v uplynulé sezoně nastupoval za mladší dorost Sparty. Na čtyřdenním reprezentačním kempu se bude připravovat na ledě i na suchu a hned úvodní den podstoupí se svými spoluhráči psychologické testy.

U17 – Kemp v Třemošné (16. až 17. července)

Třemošná bude mít letní sezonu nabitou. Od 16. do 18. července se zde bude připravovat reprezentace do sedmnácti let, v jejímž kádru nechybí ani sparťanská dvojice David Vitouch a Jan Škorpík. Oba tak budou bojovat o místo mezi dvaadvaceti hráči, kteří po kempu odcestují do Švýcarska na dva přátelské zápasy. V nich se s jistotou představí Ondřej Pšenička, Marcel Barinka a Erik Čermák.

U18 – Kemp v Třemošné (21. až 24. července)

Obdobně na tom bude i kategorie do 18 let, která se bude v Třemošné připravovat společně s šestnáctkou. S klubovým spoluhráčem Markem Bláhou se bude potkávat Dominik Arnošt, který by měl odjet i do švýcarského Romanshornu, kde osmnáctka odehraje dva přátelské zápasy se Švýcary. Mezi náhradníky navíc figuruje Vojtěch Kropáček.

U19 – Turnaj čtyř zemí na Slovensku (27. až 29. července)

Devatenáctka se místo klasické přípravy vydá na turnaj čtyř zemí. Na Slovensku se utká se Švýcarskem, domácím výběrem a Německem. Do zápasů by mělo zasáhnout sparťanské trio Jan Kern, Radek Jeřábek a Vojtěch Komárek. V pozici náhradníka bude na telefonu Tomáš Pšenička.

U20 – Kemp v Brně (15. až 19. července), kemp ve Finsku (21. až 26. července)

Nabitý program bude mít reprezentační dvacítka pod vedením Filipa Pešána. Nejprve ji čeká soustředění v Brně, kde se dvakrát utká se Švýcarskem. Následně se přesune na sever Evropy a ve finském Vierumäki se dvakrát střetne s domácím výběrem. V konečné nominaci nechybí ani čerstvě draftovaný útočník Ostap Safin, mezi náhradníky figuruje ještě Radek Jeřábek.

FOTO: Karel Málek / Juniorský hokej

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek