17. 8. 2020 Petr Pavlík

Turnaj O pohár primátora: Sparťané končí pátí

O víkendu 15. – 16. srpna se v Pardubicích odehrál mládežnický Turnaj O pohár primátora. Celé akce se zúčastnilo pouze pět týmů a sparťané u toho samozřejmě nechyběli. Naši junioři na medailová umístění nakonec nedosáhli a v turnaji si připsali pouze jednu výhru. Kompletní shrnutí turnaje naleznete níže v článku.

První místo pro Pardubice, sparťané končí poslední

Mládežnický turnaj přinesl zajímavé momenty a řadu zážitků. Každý tým sehrál dohromady celkem čtyři zápasy, v nichž usiloval o body do tabulky. Klasická délka utkání činila pouze 45 minut, v každé ze tří třetin se hrálo patnáct minut. Pokud byl stav po třech třetinách nerozhodný, následovaly samostatné nájezdy. Vítěz duelu v základní hrací době si v tabulce připsal tři body či v penaltovém rozstřelu o bod méně.

Výsledky Sparty

  • Liberec - Sparta 2:1
  • Sparta - Olomouc 3:2
  • Chomutov - Sparta 3:0
  • Pardubice - Sparta 3:0

Sparťané v prvním utkání nestačili na Liberec poměrem 1:2, ale následně přetlačili Olomouc těsně 3:2. V polovině turnaje náš tým ukořistil tři body z možných šesti. Na začátku druhého hracího dne sparťanští mladíci nejprve nestačili na Chomutov 0:3 a posléze podlehli stejným rozdílem Pardubicím. Sparťané v turnaji obsadili konečné páté místo se ziskem tří bodů, prvenství získal domácí pořadatel z Pardubic s devíti body.

Účastníci turnaje

  • HC Sparta Praha
  • HC Dynamo Pardubice
  • Bílí Tygři Liberec
  • HC Olomouc
  • Piráti Chomutov

  • Chvátal: Brankáři chytali výborně, musíme být lepší

    U sparťanského počínání na turnaji v Pardubicích nechyběl ani nadějný obránce Marek Chvátal, který nastoupil do všech čtyř ostrých zápasů. „Turnaj bohužel nedopadl podle našich představ. Neodehráli jsme úplně nejlepší zápasy v přípravě, musíme makat dál,“ komentoval člen sparťanské juniorky. Jak již bylo zmíněno, sparťané nezvládli vstup do turnaje, když prohráli duel s Libercem. „Do turnaje jsme chtěli vstoupit vítězně, ale za stavu 1:1 jsme nevyužili svých šancí,“ hlesl Chvátal.

    Naši hokejisté se nakopli hned v následujícím duelu, když porazili olomouckého soka 3:2. „Na poradě jsme si řekli určité pokyny, které jsme chtěli dodržovat. Trenéři nám říkali, že si musíme lépe přihrávat a více přitvrdit v osobních soubojích,“ prozradil a jedním dechem dodal: „Mrzelo nás, že jsme později nenavázali právě na zápas s Olomoucí, protože po prvních dvou zápasech jsme mohli pomýšlet na celkový triumf.“

    A co se podle něj sparťanům na turnaji povedlo? „Pozitiva bych určitě hledal v našich brankářích, kteří nás v každém utkání podrželi. Odvedli výbornou práci, obzvlášť v druhé fázi turnaje to neměli lehké,“ vyzdvihl výkon sparťanských brankářů. Pražané se však kromě toho několikrát trápili v koncovce, o čemž svědčí pouze čtyři vstřelené branky. „Se zakončením jsme měli problémy, tlak v některých chvílích nebyl dostatečný. Nedařilo se nám dodržovat týmový plán, bohužel...“ mrzí sparťanského obránce.

    Ještě před startem turnaje naskočil mladý bek za sparťanské áčko, kde si odbyl svoji premiéru mezi dospělými, a to ve čtvrtém utkání Generali Česká Cupu na ledě Plzně. „Jsem rád, že trenéři ukázali na mé jméno. Byl jsem trochu nervózní, ale postupem času ze mě nervozita spadla. Kluci mi moc pomohli. Do startu zápasu jsem šel v klidném rozpoložení,“ řekl spokojeně Chvátal. Sám se bude hnát za další svou šancí. „Budu v tréninku pracovat, za další příležitost bych byl moc rád,“ dodal na závěr sedmnáctiletý talent.


    FOTO: Juniorský hokej

    Konečné pořadí:
    1.    HC Dynamo Pardubice - 9 bodů
    2.    Piráti Chomutov - 7 bodů
    3.    Bílí Tygři Liberec - 6 bodů
    4.    HC Olomouc - 5 bodů
    5.    HC Sparta Praha - 3 body
    
    AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

    Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

    Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

    Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

    Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek