8. 8. 2020 Daniel Ryl

Turnaj pokračuje, Sparta přivítá Motor

V úvodním utkání Generali Česká Cupu získala naše omlazená sestava proti Plzni bod, další tři se pokusí sparťané přidat na domácím ledě v pondělí 10. srpna od 18:00 proti Českým Budějovicím. Nováček nejvyšší soutěže se do Prahy vrací po sedmi a půl letech, ale také po dvoutýdenní karanténě, kvůli které ho v Tipsport areně čeká první utkání nové sezony.

Bezpečnostní opatření: 1600 diváků a povinné roušky!

Kapacita Tipsport areny na zápasech Generali Česká Cup bude vzhledem k bezpečnostním opatření omezená na čtvrtinu. Na zápas se dostane maximálně 1 600 fanoušků. Všichni diváci budou muset na utkání povinně nosit roušky.

Vzhledem k bezpečnostním opatřením je možnost výběru míst omezená. Maximální kapacita sektoru je 500 osob, přičemž v sektoru musí rozestup jedné sedačky a jedné řady, tzn. 25 % kapacity sektoru. Každý sektor bude mít vlastní vstup, sociální zařízení a občerstvení. Žádáme vás o dodržování bezpečnostních podmínek.

Vstupy dle jednotlivých sektorů:

Vstupenky do sektoru Vchody
102, 103, 202-207, 300, 506-509, 601, 602 27, 28, 31
JIH A, JIH B, JIH C 24
106-118, 210-215, 303-308, 407-413 19, 20
518, 519, 603, 604 11, 18

>>>VSTUPENKY NA UTKÁNÍ S ČESKÝMI BUDĚJOVICEMI KUPUJTE ZDE<<<

Na domácí zápasy budou vzhledem k bezpečnostním opatřením uzavřeny sektory na stání. Před vchody do Tipsport areny bude zřetelně vidět, pro které sektory jsou určené. V Tipsport areně nebude možné přecházet mezi sektory a v jejich útrobách.

Držitelům Rudých karet budou doporučena místa v sektoru JIH A. I zde ale bude nutné dodržovat bezpečnostní rozestupy.

Mladíci ztratili vedení, ale ukázali se v dobrém světle

Do prvního utkání s Plzní naskočila řada mladých sparťanů, kteří sbírají první zkušenosti v A-týmu. Naše parta s brankářem Jakubem Neužilem v zádech neudržela slibný náskok dvou gólů, přesto získala po porážce 3:4 v prodloužení cenný bod. Prvním gólem mezi dospělými se pod bodový zisk podepsal mladý obránce Jan Klodner.

3
Proti Plzni naskočily kromě mladíků také tři letní posily - Jakub Neužil, Radek Jeřábek a Ladislav Zikmund.

„Ze začátku zápasu jsem byl trošku nervózní. Myslím si ale, že jsem se s tím popasoval celkem dobře. Jsem se sebou spokojený,“ těšilo po utkání šťastného střelce, jenž litoval ztraceného vedení a porážky. Jak sám s úsměvem přiznal, v příštích dnech se možná bude vyhýbat kontaktu s Lukášem Pechem.

Zkušený útočník je totiž nejen skvělým hráčem, ale také nekompromisním pokladníkem. „Kluci mi zatím ještě nic neříkali, doufám, že se tomu vyhnu,“ usmíval se po utkání mladý zadák. O svou šanci bude v tréninku bojovat i před pondělním utkáním proti Motoru.

Jihočeši už mají po karanténě, uloví další posily?

Extraligový nováček se musel na startu přípravy potýkat s nepříjemnostmi. Motor totiž skončil ve dvoutýdenní karanténě, i proto pro něj bude utkání na Spartě prvním zápasem nové sezony. Svěřencům Václava Prospala v něm jistě nepomohou obránce Marek Baránek ani útočníci Pavel Klhůfek, Lukáš Vopelka a Malo Ville, kteří neuspěli na zkoušce.

7
Motor chyběl v extralize celých sedm let. Naposledy ji hrál v roce 2013.

„Už jsme museli o zúžení kádru rozhodnout, není nafukovací, nemůžeme teď ani v jednom dni cokoliv vypustit a zanedbat. Musíme jet naplno, kvůli karanténě jsme ztratili čtrnáct dní. Rozhodli jsme se tak jít dál s hráči, které známe a kterým věříme,“ uvedl na klubovém webu asistent trenéra Aleš Totter.

České Budějovice však mají k dispozici řadu nadějných mladíků, ale i zvučných posil. Útok by měli zkvalitnit Miroslav Indrák s Danielem Voženílkem, obrovské zkušenosti přinese také brankář Marek Čiliak. Toho by mohl navíc doplnit mladý Jiří Patera, jenž podepsal smlouvu s Vegas, ale kvůli posunutí startu soutěží v zámoří by mohl Motoru pomoci do poloviny listopadu.


FOTO: Jan Beneš (hcsparta.cz), Jan Homolka (hcmotor.cz)

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek