15. 4. 2018 Petr Pavlík

Útočník Arnošt: Klukům děkuji, byla to jízda!

Březen se už rozloučil a zároveň s sebou přinesl také volbu posledního nejlepšího Hráče akademie HC Sparta Praha v této sezoně. Tím se stal útočník staršího dorostu a sparťanské juniorky DOMINIK ARNOŠT, který byl nominován na reprezentační kemp osmnáctky, ale těsně před odletem na samotný šampionát z něj vypadl. "Určitě si trochu odpočinu, ale ne nadlouho, protože za chvíli nám začne letní příprava," konstatuje útočník s pravým držením hole.

Dominiku, s hokejem jste začínal ve Spartě, nebo ještě v jiném týmu?
Už od malička hraju na Spartě a za žádný jiný tým jsem do současné doby nehrál.

Od vašeho posledního zápasu v sezoně uplynuly už dva týdny. Chybí vám tréninkový rytmus potažmo celkově hokej, když už jste dohráli?
Hokej mi zatím nechybí, a to i možná proto, jelikož ještě pořád trénujeme a jsme na ledě. Konec ledu máme na plánu až příští týden.

Sparťanský tým se dokázal v play off prokousat až na finálový turnaj, kde obsadil nepopulární čtvrté místo. Jak se na to zpětně díváte?
Když se na to kouknu zpětně, tak mě to moc mrzí. Měli jsme na finále, věřili jsme v to, ale bohužel jsme vypadli v semifinále se Salcburkem v prodloužení.

Přitom v semifinále jste byli velmi blízko postupu. Vy jste navíc poslal Spartu v poslední pětiminutovce třetí třetiny do vedení gólem z trestného střílení...
V momentě, kdy jsem se kouknul na rozhodčího, že dává ruce nad hlavu a ukázal trestné střílení, tak jsem si strašně věřil. A nájezd jsem proměnil. Byla to neuvěřitelná euforie a všichni jsme si věřili, že to dotáhneme do vítězného konce. Bohužel tři minuty před koncem třetí třetiny nastala sporná situace ohledně vyrovnávacího gólu. Ale tak to někdy ve sportu bývá a už to nevrátíme.

V zápase o bronz proti Plzni jste tahali za kratší konec. Cítili jste na sobě, že vám v závěru turnaje už pomalu docházely síly?
Určitě už těch sil bylo méně, ale na druhou stranu si myslím, že jsme předváděli lepší hokej než Plzeň. Hokej se ale hraje hlavně góly, a právě těch dala Plzeň více.

Do celkového finále postoupil váš přemožitel Salcburk a také České Budějovice. Komu jste držel palce?
Palce jsem držel hlavně Českým Budějovicím, protože jsem chtěl, aby českou ligu vyhrál česky tým. Ale v Salzburku mám zase tři dobré kamarády ze Sparty a těm jsem titul přál také.

33
Tolik kanadských bodů nastřádal Dominik Arnošt během sezony ve starším dorostu.

Počítali jste před začátkem play off, že se dostanete až takhle daleko?
Před začátkem play off jsme si řekli, že chceme dojít co nejdál a šli jsme zápas od zápasu. Jsme moc rádi, že jsme to dotáhli tak daleko, ale rozhodně jsme chtěli víc.

Je pro vás osobně konečné čtvrté místo na turnaji úspěch?
Není to neúspěch, ale jsme rádi, že jsme se s kluky dostali až do semifinále. Za celou sezonu jim moc děkuji. Byla to suprová jízda!

Předpokládám, že teď budete mít o poznání více volného času. Jak se ho chystáte strávit?
Po skončení sezony toho musím hodně dohnat ve škole a dopsat si potřebné písemky. Určitě si odpočinu, ale rozhodně se nebudu válet doma, protože nám za chvíli začne letní příprava a nemůžu být nepoužitelný.

FOTO: Juliana Zash

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek