30. 12. 2015 Tomáš Lichnovský

Útočník Netík: Litvínov byl bojovnější

Prohra s posledním Litvínovem přišla po třech vítězstvích, kdy Sparta dokázala svým soupeřům nadělit vždy po pěti brankách. „Snaží se odrazit ode dna jejich hladovostí a buldočím stylem. V tom nás dnes jednoznačně předčili,“ vidí příčinu porážky 1:3 útočník TOMÁŠ NETÍK. Podle něj za prohru může několik faktorů – od nevyužitých přesilovek až po malou agresivitu. Litvínov hostující Spartu předčil také ve střelbě, což pocítil zejména brankář Tomáš Pöpperle. Ani jeho solidní úspěšnost zákroků 94,29 % nezabránila porážce. Jak líčí nešťastnou branku z hole litvínovského Kubáta?

Tomáš Netík

Ve třech posledních kolech Tipsport extraligy nasázela Sparta svým soupeřům vždy pět branek. Ať už to bylo doma proti Vítkovicím (5:0) a Hradci Králové (5:2), nebo při výjezdu do Karlových Varů (5:3). Proti Litvínovu se ale sparťanští hráči dokázali prosadit pouze jednou. „Litvínov byl dneska bojovnějším týmem,“ zdůvodnil TOMÁŠ NETÍK prohru Sparty 1:3. „Naopak my jsme si nevytvořili žádné větší šance, takže jsme celkem zaslouženě prohráli,“ dodal.

Spartu dnes zradily také přesilové hry. „Z přesilovky jsme nedali gól, a naopak jsme inkasovali v oslabení,“ posteskl si Netík. Utkání proti nabuzeným Severočechům nebylo pro svěřence trenéra Josefa Jandače příjemné také z hlediska tvrdosti. „Byli opravdu agresivní, důraznější v osobních soubojích,“ všiml si Netík. „Asi to bylo vidět i z tribuny. Dneska si zasloužili vyhrát,“ uznal převahu soupeře sparťanský útočník.

Zároveň si ale nemyslí, že by se Litvínov vyhecoval jenom proti Spartě. „Jsou v situaci, kdy musí bojovat,“ říká. „Snaží se odrazit ode dna právě tou jejich hladovostí a buldočím stylem. V tom nás jednoznačně předčili,“ uzavřel své ohlédnutí za zápasem Netík.

94,29 %
Úspěšnost zákroků Tomáše Pöpperleho proti Litvínovu.

Litvínovští hráči Spartu přestříleli, a to poměrem 36:23. Tento fakt pocítil nejvíce z celého sparťanského týmu TOMÁŠ PÖPPERLE. „Litvínov teď hraje o všechno, což jsme si uvědomovali už před zápasem,“ reagoval sparťanský brankář na fakt, že soupeř se nachází na posledním místě extraligové tabulky. „Do zápasu jsme se snažili nastoupit aktivně jako do každého jiného, ale bohužel to nevyšlo. Nehráli jsme dobře,“ dodal Pöpperle.

V 51. minutě zápasu za stavu 1:1 propadlo Pöpperlemu do sítě zdánlivě banální nahození litvínovského obránce Kubáta z velkého úhlu. „Nahazoval to na bránu a nešťastně mi to obránce tečoval hokejkou,“ líčí. „Bohužel mi to tam propadlo. Je to trošku nešťastný gól, ale i takové padají,“ uzavřel. Sparta následně při hře bez brankáře se šesti muži v poli dostala třetí branku, a po třech výhrách tak musela zkousnout porážku.

FOTO: hcsparta.cz
AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek