2. 2. 2023 Daniel Ryl

Útok na druhé místo pokračuje v Ostravě

Vydařený začátek roku nás dostal na třetí místo tabulky, z něhož můžeme v dalších zápasech útočit na druhé Vítkovice. V pátek 3. února od 17:30 hodin nás čeká přímý souboj právě na ledě Ostravanů, které můžeme v případě úspěchu dostat na dostřel! Utkání můžete sledovat v přímém přenosu O2TV Sport, případně na webu Onlajny.com.

Nominace lídrů, rekord kapitána a stopka

K vítězství 6:3 nad Karlovými Vary přispěl hattrickem zejména kapitán Michal Řepík, který mimo jiné obstaral už devátý vítězný gól sezony, čímž útočí na extraligový rekord. Ve Vítkovicích však dojde k rozdělení rozjeté třetí lajny, jelikož Ostap Safin dostal trest na jedno utkání za důrazný zákrok u mantinelu proti Tomáši Bartejsovi.

V Ostravě by měli startovat také zkušení Michal Kempný a Vladimír Sobotka, jejichž jména nechybí v nominaci české reprezentace pro Švédské hry. Na dvou předešlých turnajích už reprezentovali obránci Martin Jandus s Davidem Němečkem i útočník David Vitouch.

Vítkovice posílily kádr o exsparťana

Skvělá sezona Vítkovic pokračuje i ve druhé polovině základní části, přesto se malá krize nevyhnula ani Ostravanům. Ve druhé polovině ledna sice třikrát bodovali, ale připsali si jedinou výhru z pěti zápasů. I díky solidním přesilovkám s úspěšností 22 % však drží pětibodový náskok na náš tým, který bude muset čelit novému nebezpečí.

Už takto úderný útok Ridery posílil bývalý sparťanský útočník Richard Jarůšek, jenž se do Česka vrací z rakouské ligy. Vítkovice navíc mají v nominaci na podnik Euro Hockey Tour stejně jako naše mužstvo dvojí zastoupení, a to brankářem Alešem Stezkou a útočníkem Dominikem Lakatošem.

>>>Chci jít z hokeje na fotbal!<<<

https://www.hcsparta.cz/clanek.asp?id=Z-hokeje-na-fotbal-Uzijte-si-nedeli-se-Spartou-15324

Dva ku jedné, v Ostravě jsme však nebodovali

Už na konci září jsme díky skvělé první třetině nakročili k vítězství 5:3 nad tehdejším lídrem tabulky. O měsíc později už bylo utkání vyrovnanější, a přestože jsme dvakrát vedli, hosté pokaždé srovnali krok. Výhru 3:2 po prodloužení vystřelil až kapitán Michal Řepík. V posledním vzájemném utkání na konci listopadu jsme v Ostravě dvakrát smazali manko, ale trefa Dominika Lakatoše dvě minuty před koncem znamenala porážku 2:3.

V den zápasu...

V pátek 3. února uplynou dvě výročí projektu Sparta vzdává hold. Nejprve jsme v roce 2017 přivítali na domácím ledě Olomouc, s níž jsme prohráli 2:4. O dva roky později jsme v jubilejním desátém ročníku nastoupili proti Plzni, se kterou jsme brali alespoň bod.

Věděli jste, že...

Čeká nás bitva dvou expertů na oslabení. Naše mužstvo je s úspěšností 84,77 % nejlepší v celé soutěži právě před Vítkovicemi, jejich úspěšnost je jen o setinu nižší!


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek