5. 3. 2022 Daniel Ryl

Útok na jisté čtvrtfinále! Přijede Zlín

Základní část finišuje! Poslední oficiální domácí utkání odehrajeme v neděli 6. března od 17:00 hodin proti sestupujícímu Zlínu, se kterým si můžeme zajistit čtvrtfinále. Na utkání proti Beranům jsou kromě sparťanských fanoušků pozváni všichni Ukrajinci, ať už uprchlíci z války nebo ukrajinští občané, kteří dlouhodobě žijí v Česku.


Vstupenky pro Ukrajince, pomohou pojistit čtyřku?

V nedělním utkání proti Zlínu se budou sparťané těšit na podporu svých fanoušků, ale taky na hosty z Ukrajiny. „Vnímáme, že musí být tato doba náročná nejen pro uprchlíky, ale i pro osoby ukrajinské národnosti dlouhodobě žijící v Česku. Moc rádi bychom jim poskytli alespoň minimální rozptýlení od negativních myšlenek a pozvali je na poslední domácí utkání proti Zlínu,“ uvedla generální manažerka Barbora Snopková Haberová.

K účasti na utkání stačí předložit v zákaznickém centru cestovní pas nebo ukrajinský občanský průkaz. A podpora zaplněných tribun může pomoci i sparťanům, kteří si v Karlových Varech připsali páté vítězství v řadě a jsou krok od čtvrtfinále! Matematika hovoří jasně - tři body nám zajistí první čtyřku bez ohledu na výsledky ostatních soupeřů.

V případě zisku dvou bodů bychom mohli skončit pátí pouze v případě, že nebodujeme v úterý s Kladnem a České Budějovice s Pardubicemi budou v posledních dvou kolech stoprocentní. V tu chvíli by se všechny tři týmy sešly na 95 bodech, ale i přes lepší bilanci s Východočechy by minitabulka posunula do elitní čtyřky Motor a Dynamo.

Konec po 42 letech, Berani opouští elitu se ctí

Od příští sezony se musí extraliga obejít bez jedné ze svých stálic. Zlínští Berani totiž po 42 letech nejvyšší soutěž opouští. Když Ševci ztratili alespoň teoretickou naději na záchranu, opory odešly do zahraničí. Brankář Libor Kašík s Danielem Gazdou zamířili dohrát sezonu do Finska, klub opustili také cizinci Valentin Claireaux, Alexandre Mallet a Vladimír Michasjonok.

Ačkoliv Zlín prožil exodus největších lídrů, s nejvyšší soutěží se loučí se ctí. Po těsné porážce 2:3 s naším týmem Moravané přivítali hokejisty Plzně, proti kterým doháněli dvougólovou ztrátu. I přesto ve třetí části vyrovnali a nakonec slavili vítězství 3:2 po nájezdech.

Hezký gól, dvě výhry a hattrick obránce

Vzájemné zápasy aktuální sezony rozhodně nenudily! V tom prvním jsme si po návratu z Ligy mistrů připsali díky střelecké převaze venkovní vítězství 4:1. Ve druhé bitvě se Jakub Konečný pro změnu blýskl krásným gólem, ale i přes dvě trefy Vladimíra Sobotky jsme po hattricku obránce Daniela Gazdy prohráli na domácím ledě 4:6.

Třetí vzájemný souboj přinesl minulý týden, kdy jsme v dohrávce zvítězili ve Zlíně 3:2. Náš tým tak bude usilovat o prodloužení série z posledních let - dvakrát v jedné sezoně totiž prohrál se Zlínem naposledy v ročníku 2017/2018.

Víte, že...

Nejvyšší soutěži se rozpadá "Original Six". Zlín byl totiž jedním z šesti týmů, který nikdy nesestoupil. Od roku 1993 tak hrají extraligu kromě našeho týmu jen Pardubice, Plzeň, Litvínov a Vítkovice.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek