13. 2. 2017 HC Sparta

Útok na rekord v extraligové návštěvnosti

Finálovou účastí v Lize mistrů dosáhli sparťané na historický úspěch, nyní již vše směřuje k vrcholu tuzemské nejvyšší soutěže. A Sparta nebojuje jen na sportovní poli o co nejlepší výchozí pozici pro play off, ale také na poli fanouškovském. Divácký průměr na domácích zápasech Sparty je momentálně nejvyšší z celé Tipsport extraligy, činí 7 779 diváků na utkání. „Naším cílem je tuto pozici a číslo v závěru základní části udržet,“ říká Petr Bříza, předseda představenstva klubu.

Do konce základní části TELH zbývá Spartě odehrát pět domácích střetnutí. Soupeři budou postupně Hradec Králové, Kometa Brno, Olomouc, Litvínov a Plzeň. V aktuální tabulce průměrné domácí návštěvnosti patří jedinému pražskému celku v nejvyšší soutěži první pozice s hodnotou 7 779 diváků na utkání, což je o 167 více než činil průměr v předchozím ročníku. V porovnání s poslední extraligovou sezonou v holešovické Tipsport areně je tato hodnota větší dokonce o 1 663 diváků!

Po šestadvaceti domácích utkáních základní části ročníku 2015/2016, který byl pro sparťany premiérovým v O2 areně, patřilo tehdejšímu týmu kouče Josefa Jandače třetí místo za brněnskou Kometou a Pardubicemi. Pět domácích duelů před koncem aktuální základní části je Sparta na prvním místě před stejnou dvojicí klubů. „Jsme rádi, že se počet fanoušků, kteří chodí na naše domácí zápasy do O2 areny stále zvyšuje a věřím, že společně v závěru základní části první místo před Kometou a Pardubicemi udržíme,“ dodává Bříza.

Spartu čeká po finále Champions Hockey League a následné reprezentační přestávce domácí duel s Hradcem Králové, jenž se uskuteční ve středu 15. února. Úvodní buly padne v 18.30 hodin a utkání bude mít jasné téma: přímý souboj o třetí extraligovou příčku, kterou v tuto chvíli hájí Sparta právě před Mountfieldem, přičemž oba celky mají shodný počet bodů. „Pevně věřím, že zejména díky středečnímu utkání a také zápasu s Kometou Brno se nám povede aktuální průměr v návštěvnosti udržet,“ uzavírá Bříza.

Předprodej vstupenek na zbývající domácí zápasy základní části





AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek