21. 2. 2016 Tomáš Lichnovský

Uzdravený Cingel: Na soupeře se neohlížíme

Po svém návratu ze sparťanské marodky stihl LUKÁŠ CINGEL odehrát tři utkání, přičemž do kolonky střelců se zapsal hned dvakrát. Jeho druhá trefa, která padla v nedělním utkání proti Kometě Brno, byla navíc trefou vítěznou a nastartovala domácí tým k dalšímu, v pořadí již třetímu pětigólovému vítězství. Jak se sparťanský střelec dostává do extraligového tempa?

Lukáši, nakonec Sparta vyhrála celkem jasně 5:1, ale v první třetině to nevypadalo na lehký boj, že?
Blíží se konce sezony a je to těžké. Každý tým bruslí a snaží se co nejlépe nastartovat před play off. Dneska to bylo ze začátku hodně bojovné. Jsme rádi, že nám to tam ve druhé polovině zápasu napadalo, protože Brno má silný tým. Před druhou třetinou jsme si řekli, že to taháme moc po rozích a že se musíme tlačit víc před bránu.

Lukáš Cingel

Stejně jako minule proti Liberci se vám i dnes podařilo skórovat. Tentokrát to bylo po nepřehledné situaci v brněnském brankovišti. Jak jste se dostal k puku?
Pokud se pamatuju, tak jsme napadali jejich obránce před bránou a jim se nepodařilo vyhodit puk. Dostal se k němu Drag (Dragoun, pozn. red) a snažil se najít Čečeho (Černoch, pozn. red) před bránou. Ten puk se ale dostal po nějaké teči ke mně pod nohy, tak jsem si ho přikopnul a snažil jsem se ho co nejrychleji poslat backhandem nahoru. To se podařilo.

Tu třígólovou třetí třetinu už jste si užívali?
Takové zápasy se musí hrát naplno až do konce. Jak už jsem říkal, Brno má kvalitní tým, takže… Snažíme se hrát pořád stejně, ať už je to první nebo třetí třetina.

Minulý zápas jste naskočil do hry po dlouhém zranění. Jak se cítíte?
Ten první zápas proti Litvínovu to pro mě bylo dost těžké. Zdálo se mi to hrozně rychlé, ale dneska už to bylo lepší. Je super, že se vyhrává, protože pak se do toho lépe dostává. Kdybychom hráli někde dole, tak by se mi do toho vracelo určitě hůř. V tomhle směru mi kluci hodně pomohli.

Nastupujete ve čtvrté formaci, vyhovuje vám to na rozehrání?
Snažím hrát pořád tu svoji hru, ať je to první nebo čtvrtá pětka. Snažím se do toho pomalu dostávat a doufám, že nám to takhle půjde i dál.

Čekají vás zápasy v Plzni a Třinci. Bude to jiný hokej než proti Kometě, která je ve srabu?
My se snažíme hrát pořád tu svoji hru a na soupeře se moc neohlížíme. Připravujeme se na každý zápas stejně. Trenéři nám určitě ukážou nějaké video, ale nemyslím si, že bysme měli mít nějakou speciální přípravu.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek