4. 1. 2018 Petr Pavlík

V lednu poprvé ven! Sparta míří do Zlína

Další zápas v novém roce je tu! Sparťané jedou po porážce s Třincem napravit svoje zaváhání v pátek na led Zlína, kam se jako první vydají loupit body v roce 2018. Berani se v posledních zápasech týmově semkli a dokázali své soupeře značně potrápit. Pražané v posledním duelu navíc ztratili sedmé místo, které jim vyfoukl právě Zlín. Bitva o průběžnou sedmou příčku startuje na Zimním stadionu Luďka Čajky v 17.30 hodin!

Zlínští předvádí obětavost, týmovost a stoupají tabulkou nahoru

Svěřenci trenéra Roberta Svobody mají za sebou náročný trip venkovních zápasů. Ševci se však ničeho nezalekli a dokázali posbírat celkem pět bodů. První zastávka je čekala v Olomouci, kam Zlínští odcestovali bez své ofenzivní hvězdy Robertse Bukartse. V zápase se to trošku projevilo, jelikož ševci nebyli schopni za celých 60 minut najít recept na brankáře Konráda a prohráli 0:1.

80
Tolik gólů zlínští hokejisté nastříleli do klecí svým soupeřům během dosavadních 35 extraligových zápasů.

Pro Berany to byla velmi hořká porážka, nicméně v následujícím utkání v Třinci ukázali, jak se dokáží nabudit. Když už se Třinečtí dostali do vyložených tutovek, zasáhl v brance jistý Libor Kašík. Zlínský gólman po celou dobu utkání doslova čaroval a jeho spoluhráči se mu za to odvděčili vstřelenou brankou, kterou vsítil útočník Jiří Ondráček. Zlínští tak vyhráli tím nejtěsnějším rozdílem a byla to pro ně vítězná derniéra v roce 2017.

Ševci si svoji dobrou formu přivezli také do Mladé Boleslavi, která na ně vyrukovala už i s novou posilou v útoku. Žlutomodří měli utkání rozehrané výborně, když v 21. minutě zvyšoval na dvoubrankový rozdíl Kubiš. Domácí však nenechali na odpověď dlouho čekat, jelikož za dvě minuty snížil Pabiška. V dalším průběhu utkání měly oba celky rovnocenné šance na úspěch a Bruslaři se na začátku třetí periody dokonce radovali z vyrovnání! Vyrovnaná partie dospěla až do samostatných nájezdů, ve kterých byli šťastnější hosté. Vítěznou branku zasadil útočník Antonín Honejsek, který nasměroval svůj tým ke dvoubodové výhře.


ZLÍN VS. SPARTA ŘEČÍ ČÍSEL


Vzájemné zápasy v této sezoně? Bilance příznivější pro Zlín

Týmy na sebe zatím narazily dvakrát a pokaždé z toho bylo vítězství Zlína. První duel se konal na Moravě. Pražané nevykročili do utkání zrovna v tom nejlepším stylu, protože hned v 5. minutě skóroval domácí Honejsek. Za hosty se podařilo vyrovnat Mikušovi a vzápětí dokonal obrat Andrej Kudrna. Ze sparťanské strany to ale bylo už všechno. Poté se už trefovali jen hráči v modrých dresech, a sparťané tak po prohře 2:4 odjížděli domů s prázdnou.

Druhé vzájemné měření sil se neslo v podobném duchu. Na první gól museli diváci vyčkat až do 29. minuty, kdy rozjásal maličký hlouček hostujících fanoušků Zdeněk Okál. Berani byli touto brankou velice povzbuzeni a stejný útočník o pár okamžiků později poslal již druhý puk za záda brankáře Honzíka. Pražané se poprvé radovali až ve třetí třetině, když snížil svým přesilovkovým gólem obránce Zbyněk Michálek. Pro sparťanského beka se jednalo o premiérovou trefu ve sparťanském dresu. Hosté si ale své dvoubrankové vedení rychle vzali zpět, když uzavřel gólový účet zápasu Antonín Honejsek. Domácí i přes střeleckou převahu padli poměrem 1:3, a jejich bodová série z posledních zápasů tak skončila.


Sestavy z posledního zápasu:

Aukro Berani Zlín: Kašík – D. Nosek, Freibergs, Matějíček, Žižka, Řezníček, Valenta, Ferenc – Kubiš, Fořt, O. Veselý – Okál, Honejsek, Roberts Bukarts – D. Šťastný, P. Sedláček, J. Ondráček – Fryšara, Popelka, Klhůfek. Trenér: Robert Svoboda.

HC Sparta Praha: Laco – Švrček, Piskáček, Kalina, Ďaloga, Pavelka, Michálek, Nedomlel – Říčka, Vrána, Kudrna – Reichenberg, Hlinka, Jarůšek – Klimek, Pech, Forman – Rousek, Pšenička, Uher. Trenér: František Výborný.

FOTO: Jan Pavlíček/www.bkboleslav.cz

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek