8. 1. 2022 Daniel Ryl

V neděli opět doma, dorazí České Budějovice!

Novoroční neporazitelnost pokračuje i po pátečním těžkém utkání ve Vítkovicích, ale už v neděli 9. ledna čeká náš tým další náročný duel. Do libeňské O2 areny zavítá Motor, kterém máme v aktuálním ročníku co vracet! Přímý souboj dvou sousedů v extraligové tabulce startuje v tradičních 16:00 hodin.

Vzkaz pro soupeře: Nenecháme si rozbít hubu!

Základ cenného vítězství na ledě rozjetých Vítkovic sparťané položili třemi góly v první třetině, načež se nezalekli snížení soupeře a díky třem proměněným přesilovkám zvítězili 4:1. "Do zápasu jsme vstoupili dobře a první třetina nejspíš rozhodla," těšilo po utkání trenéra Josefa Jandače, který vyslal vkaz všem soupeřům: "Co se týče rvaček v závěru, ty jsme nevyvolávali, ale přece si nenecháme rozbít hubu!"

Našemu týmu ulevil také zrušený Spengler Cup, na který se sparťané těšili a chtěli v něm uspět, leč volnější prograrm přišel také vhod. "Zrušený turnaj v Davosu nám pomohl. Měli jsme čas na dobrý trénink a do hry se nám vrátili někteří hráči. Už nehrajeme v šibeničním termínu, takže je to pro nás lepší," uzavřel sparťanský trenér.

Motor těží z pevné defenzivy, oslavil stovku

České Budějovice prožívají v posledních týdnech solidní období. Vyhrály pět ze sedmi duelů, navíc zvládly i domácí duel proti Mladé Boleslavi, do kterého zasáhly v povedených retro dresech. Jihočeši staví na pevné defenzivě a jistém Dominiku Hrachovinovi, jelikož v pěti duelech inkasovaly maximálně dvakrát!

Když však dostali více gólů, ať už s Olomoucí nebo v posledním utkání v Brně, pokaždé prohrál. Jihočechům pomohl také příchod útočníka Zdeňka Doležala, který na jihu Čech hostuje výměnou za Daniela Voženílka a v šesti zápasech má na kontě dva góly s jednou asistencí. Na ledě Komety neskóroval, ale dva góly vyšvihly České Budějovice na rovných sto vstřelených branek.

Bitvy na jihu Čech zvládli domácí

V úvodní vzájemné bitvě sezony jsme na jihu Čech rychle vedli gólem Davida Vitoucha, ale domácí dobrým výkonem otočili, čímž nám uštědřili zaslouženou porážku 2:5. Druhá bitva už vyzněla lépe pro sparťany, kteří domácí drtili, jenže recept na neprůstřelného Dominika Hrachovinu nenašli, naopak sami dvakrát inkasovali a prohráli 0:2.

Věděli jste, že...

Útočník Zdeněk Doležal, který v Motoru hostuje z našeho týmu, vstřelil v prvním vzájemném utkání sezony gól? Náš současný útočník Daniel Voženílek zapsal pro změnu dvě vyloučení ve druhém utkání. Oba dva zasáhnou proti svým kmenovým týmům poprvé v sezoně.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek