18. 8. 2016 Jakub Borovský

V nominaci Slovenska je všech pět sparťanů

Obránci Juraj Mikuš, Michal Čajkovský a Martin Gernát i útočníci Lukáš Cingel a Andrej Kudrna. Zmínění hráči mají leccos společného - pochází ze Slovenska a hrají za Spartu. Všichni slovenští hokejisté pražského celku pak byli odměněni za své výkony a objevili se v nominaci reprezentačního kouče Zdena Cígera na přípravné utkání proti Rakousku, které se ve středu 24. srpna odehraje ve Vídni.

Zatímco nejzkušenější reprezentant Juraj Mikuš odehrál za národní tým již čtyřicet zápasů, ze kterých vytěžil osm kanadských bodů, pro nováčka v dresu pražského celku Martina Gernáta se jedná o premiéru. Za Slovensko prozatím nastupoval pouze v juniorských výběrech, nyní má možnost prosadit se mezi dospělými.

5
Sparta má v nominaci nejvíce zástupců - celkem pět.

Zkušenosti s reprezentací už má také obránce Michal Čajkovský, jenž reprezentoval Slovensko už v minulé sezoně společně s útočníky Lukášem Cingelem a Andrejem Kudrnou. První dva jmenovaní navíc patřili mezi žhavé kandidáty na mistrovství světa v Rusku, jenže jejich nominaci zabránily zdravotní lapálie. V nadcházející sezoně tedy budou bojovat o to, aby dostali další příležitost.

Ve dvaadvacetičlenné nominaci mají sparťané s pěti hráči největší zastoupení. Z Plzně a Slovanu Bratislava pojedou pro změnu tři borci, další týmy pak vyšlou maximálně dva hokejisty. "Poskládali jsme vyrovnaný tým, v němž jsou mladší i starší hráči. Některá jména jsou osvědčená, někoho si vyzkoušíme a dáme jim šanci, abychom viděli, jestli s nimi můžeme do budoucna počítat," řekl generální manažer slovenské reprezentace Robert Švehla.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek