28. 10. 2021 Petr Pavlík

Venkovní šňůra pokračuje. Jedeme do Třince!

S novou vírou a touhou po vítězství míří sparťané na horký led Třince. Svěřenci kouče Josefa Jandače mají před sebou nelehký úkol, jelikož Oceláři mají aktuálně na kontě čtyři výhry v řadě. Uspěje náš tým proti našlapanému soupeři a přeruší sérii čtyř porážek v řadě? Utkání startuje v 17.00 hodin a sledovat ho můžete v přímém přenosu na stanici O2 TV Sport.

Třígólový náskok nestačil, Olomouc vystřihla obrat

Sparťané v posledním utkání na ledě Olomouce chtěli přerušit sérii tří porážek v řadě. Navzdory početné marodce náš tým srdnatě bojoval a ke konci utkání už kráčel za tříbodovým vítězstvím. Hanáci však předvedli nevídaný obrat, který režíroval dvěma body útočník David Krejčí. Rozuzlení zápasu přišlo až v samostatných nájezdech, ve kterých byli domácí úspěšnější a náš tým prohrál 3:4.

"Nehrajeme vůbec špatný hokej, ale bohužel jen 55 minut. Pak přicházely nepochopitelné zkraty, které se v hokeji na takové úrovni nesmí stávat. Teď vyrážíme do Třince. Čeká nás vynikající soupeř. To nic nemění na tom, že by bylo skvělé, kdybychom se právě na něm chytili a začali hrát hokej, jaký chceme," říká obránce Milan Jurčina. "Není náhoda, že se to stalo počtvrté v řadě. Musíme se nadechnout, každý si sáhnout do svého svědomí a odevzdat maximum," má jasno zkušený bek.

Zároveň ale nehodlá propadat přílišné depresi. "Všechny nás to trápí. Ale jsme na pátém místě v tabulce po šestnácti zápasech. Je před námi ještě velká spousta zápasů, nesmíme mít hlavy dole. Je třeba si uvědomit, že i v takových situacích tým roste. Získáváme negativní, ale drahocenné zkušenosti," dodává urostlý obránce Jurčina.

"Věříme, že jsme už příčiny ztrát zápasů našli a už se nám to stávat nebude," říká před utkáním s Třincem asistent trenéra a sportovní manažer Jaroslav Hlinka. "Kluci makají, tréninky a jejich intenzita je v pořádku. Musíme jen pojmenovat věci, kvůli kterým jsme prohrávali a srážely nás dolů," říká.

Výpomoc v brankovišti

Do Třince s týmem odcestuje také ruský brankář Maxim Žukov. Hvězda jihlavské Dukly přišla našemu klubu vypomoct v době zranění jedničky Saši Saláka a kvůli zápasovému vytížení Oldřicha Cichoně v Sokolově. "Saša Salák se po úrazu vrátí až po reprezentační přestávce. I proto jsme se rozhodli na dva zápasy povolat brankáře Maxima Žukova, na kterého máme opravdu vynikající reference,“ vysvětluje sportovní ředitel Petr Ton.

VÝJEZD FANOUŠKŮ DO TŘINCE

Hromadný výjezd sparťanských fanoušků do Třince se nekoná. Fanoušci, kteří se rozhodnou podpořit svůj tým na místě v Třinci, se mohou na oficiální facebookové stránce Sparta Hockey Supporters individuálně domluvit na dopravě.

Třinečtí bodují a vezou se na vítězné vlně

Jak již bývá v posledních sezonách zvykem, třinečtí Oceláři i v aktuálním ročníku se řadí mezi největší favority celé soutěže. Svěřenci kouče Václava Varadi prohráli od začátku nového ročníku pouze jeden duel v základní hrací době a třikrát podlehli svým soupeřům v prodloužení či v samostatných nájezdech. Oceláři mají aktuálně na kontě čtyři výhry v řadě, když přivezli domů plný počet dvanácti bodů. Naposledy porazili Zlín na jeho ledě v poměru 5:2.

Třineckou ofenzivu táhne svými výkony vyhlášený kanonýr Martin Růžička, jenž zatím nasbíral devatenáct kanadských bodů. Na druhém místě v klubové produktivitě je útočník Erik Hrňa, který zaznamenal devět branek a sedm asistencí. Třetí příčku okupuje slovenský forvard Tomáš Marcinko, který dosud posbíral šestnáct bodů za šest branek a deset asistencí. Nejlepším obráncem je s osmi kanadskými body bek Milan Doudera.

Jedenáct gólů a spousta emocí. Bitvu ovládl Třinec

Sparťané v prvním vzájemném duelu této sezony proti Ocelářům šli do vedení zásluhou Michala Moravčíka, ale soupeř ze Slezska zabral a v dalších minutách otočil skóre na svoji stranu. Náš tým prohrál po velké bitvě 4:7. Třemi body se prezentoval útočník Filip Chlapík, který v utkání zapsal jednu branku a navrch přidal dvě asistence. Sparťanský odchovanec byl po skončení utkání po zásluze oceněn jako nejlepší hráč na straně Pražanů.

Věděli jste, že…

Vzájemné bitvy mezi Spartou a Třincem hodně přitahují, což dokládá i fakt, že nadcházející duel těchto dvou rivalů bude již pátým v řadě, který poběží v televizním přímém přenosu. První tři zmiňované duely vysílala stanice ČT Sport, čtvrtý vzájemný souboj fanoušci mohli sledovat na O2 TV Sport, která bude mimo jiné vysílat i nadcházející bitvu obou týmů.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek