15. 2. 2022 Petr Pavlík

Vitouch: Dva góly v áčku? Skvělý pocit!

DAVID VITOUCH prožil v duelu s Plzní velmi speciální večer, když poprvé ve sparťanském áčku zaznamenal hned dvě branky v jednom utkání. „Je to skvělý pocit. Gólů si samozřejmě moc vážím, je to práce celé naší formace. Věřím, že ještě nějaké góly v sezoně přidám,“ dodal s úsměvem na tváři mladý útočník.

V utkání s Plzní jsi poprvé v kariéře zažil dvougólový večer v áčku, jaký je to pocit?
Skvělý! Gólů si samozřejmě moc vážím, je to práce celé naší formace. Věřím, že ještě nějaké góly v sezoně přidám. (usměje se)

V sezoně naši mladíci dostávají hodně prostoru. Jak si užíváš důvěru od trenérů?
Jsem za ni moc rád. Vždycky se snažím dát do zápasu úplně všechno, abych byl prospěšný týmu. Za příležitost od trenérů jsem opravdu moc vděčný. Musím makat dál, abych trenéry svými výkony nezklamal.

Jak bys popsal obě zmiňované gólové situace?
Při prvním gólu mi Max nahrál před branku a kotouč se odrazil ke mně. Já už jsem pak jen dorážel puk do branky, jsem rád, že to tam spadlo. Před svým druhým gólem mi Šmerhič poslal žabičku přes dvě hokejky. Soustředil jsem se, abych kotouč správně trefil a vyšlo to.

Pomýšlel jsi ještě na hattrick?
Ani ne. Na to už nebylo moc času. Vedli jsme pouze o jeden gól a zbývalo pár minut do konce zápasu. Snažili jsme se hlavně udržet aktuální výsledek, abychom dotáhli zápas k výhře. Povedlo se nám to, tři body jsou super.

V zápasovém rytmu je zpět po zranění obránce Milan Jurčina, tvůj velký rádce. Předpokládám, že jsi určitě rád, je to tak?
Rozhodně. Jsem rád, že se mi konečně vrátil můj „táta“. (smích) Milan přinesl svou pohodu do kabiny. Se všemi kluky si vždycky rád povídá, je to moc fajn.

Čeští hokejisté neuspěli na olympiádě v osmifinálovém duelu proti Švýcarsku, sledoval jsi počínání našich hráčů?
Ano, ale jen po kouskách, jelikož jsme měli na programu trénink. Předchozí zápas proti Rusům byl fakt dobrý, škoda, že kluci na výhru nenavázali. Určitě jsme mohli dojít dál, ale nedá se nic dělat. Alespoň se nám brzy vrátí Vláďa Sobotka s Michalem Řepíkem, kteří patří k lídrům. Už se na ně moc těšíme.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek