24. 11. 2022 Daniel Ryl

Vracíme se do O2 areny, přijede Liberec

V pátečním utkání 22. kola se vrátíme na led O2 areny, kde od 18:30 hodin přivítáme Liberec. Utkání proti Severočechům bude domácí premiérou nejen pro Miloslava Hořavu, ale také pro jeho nového kolegu Hanse Wallsona. I přes rozjetou sezonu se s Bílými Tygry utkáme v tomto ročníku poprvé, a to před kamerami O2TV Sport.

Švédská premiéra i druhá zahraniční spolupráce

V pátečním utkání mohou sparťanští fanoušci poprvé vidět Miloslava Hořavu, ale zejména jeho švédského parťáka Hanse Wallsona. Uznávaný odborník absolvoval s týmem první tréninky a na novou výzvu se těší.

"Základem je co nejvíce hrát s pukem. Když máte puk, řídíte hru a tempo. Musíte také hrát tvrdě, hodně bruslit a napadat. Musíme najít správný balanc mezi tvrdostí a šikovností na puku," popsal své plány v prvním rozhovoru.

Ve sparťanské historii se nejedná o první zahraniční spolupráci. V případě, že nepočítáme slovenské trenéry, vůbec poprvé došlo k takové spolupráci v letech 2018 až 2020, kdy naše mužstvo vedl německý trenér Uwe Krupp společně s Jaroslavem Nedvědem.


Liberec ukončil venkovní čekání, ale přišel o Vlacha

Severočeši byli až do úterý jediným mužstvem, které nevyhrálo za tři body na ledě soupeře. V Brně si však s chutí zastříleli, když díky hattricku Jana Ordoše zvítězili 5:0. Bílí Tygři tak s pozitivní střeleckou bilancí 60:56 dávají zapomenout na nevydařenou druhou polovinu října, ve které prohráli všech šest zápasů, leč ve třech získali alespoň bod.

V Praze se však nepředstaví útočník Jaroslav Vlach, který na ledě Komety nesmyslně atakoval Martina Zaťoviče a dostal trest na pět zápasů. Tygry však táhne zejména jedno překvapivé jméno - obránce Uvis Janis Balinskis. Lotyšský zadák se sedmi góly a devíti asistencemi vládne týmovému bodování před Michalem Birnerem.

V den zápasu...

Sparta může vylepšit svou historickou bilanci, protože zápasy 25. listopadu umí! Náš tým odehrál v tento den jedenáct zápasů s bilancí osmi výher, jedné remízy a dvou porážek. Vůbec poprvé jsme hráli v tento den už v roce 1994 proti Plzni, kterou jsme také v pátek zdolali 3:1.


Věděli jste, že...

Sparťanští obránci na Bílé Tygry umí, protože alespoň jeden skóroval už čtyřikrát v řadě! A pokud byste si chtěli vsadit u FORTUNY, můžete vyzkoušet trefu Adama Poláška, který v předešlé sezoně skóroval proti Liberci ve třetím utkání, ve čtvrtém čtvrtfinále a v postupujícím pátém dokonce dvakrát.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek