20. 10. 2022 Daniel Ryl

Vracíme se domů, přijede Kometa!

Venkovní sérii zápasů máme za sebou, náš tým se po více než dvou týdnech těší na utkání před sparťanskými fanoušky. V pátek 21. října od 18:30 hodin přivítáme Kometu, se kterou se utkáme před kamerami O2TV Sport. Vstupenky na první vzájemné střetnutí sezony jsou stále k dispozici, leč nejlepší místa rychle mizí. Vzhledem k očekávané vysoké návštěvě přijďte včas.

Buďte součástí chorea a oslavte sparťana!

V pátečním utkání proti Kometě požene sparťany slušně zaplněná O2 arena, sparťanští fanoušci si navíc nachystali velké choreo! I vzhledem k vysoké návštěvě prosíme fanoušky, aby na utkání dorazili s časovým předstihem.

A mají o důvod navíc, protože společně oslavíme významný sparťanský milník. Útočník Jan Buchtele odehrál v našem dresu už celkem 400 zápasů, za které mu společně poděkujeme během ceremoniálu před zápasem.

Expert na přesilovky, který v říjnu válí

Rozpačitý vstup do sezony v podání Komety už je minulostí. Brňané z posledních sedmi zápasů vyhráli šestkrát a za poslední týden zdolali Pardubice, Olomouc i Vítkovice. Moravský celek těží ve svých zápasech zejména z přesilovek, v nichž nastřílel už čtrnáct gólů a jeho úspěšnost 36,84 % je nejlepší v celé soutěži!

Svěřenci Martina Pešouta se naopak trápí v oslabeních. S 82 trestnými minutami jsou sice nejslušnějším týmem ligy, ale úspěšnost mají jen 71,05 % - nejhorší ze všech. Tahounem je zejména Luboš Horský, jenž s devíti góly a třemi asistencemi potvrzuje svou narůstající kvalitu. Více než deset bodů mají také Petr Holík s Adamem Zbořilem, jisté výkony předvádí také brankáři Dominik Furch s Markem Čiliakem.

LETNÍ PŘESTUPY V KÁDRU KOMETY:

PŘÍCHODY ODCHODY
Jan DUFEK (Ú, Plzeň) Lukáš DOUDERA (O, České Budějovice)
Tomáš KUNDRÁTEK (O, Třinec) Lukáš KLIMEŠ (B, Vítkovice)
Radek KOBLÍŽEK (Ú, KooKoo) Tomáš BARTEJS (O, Karlovy Vary)
Adam ZBOŘIL (Ú, Mladá Boleslav) Vladimír ROTH (O, bez angažmá)
Marek HRBAS (O, Litvínov) Kevin TANSEY (O, Herning)
Kim STRÖMBERG (Ú, KooKoo) Martin DOČEKAL (Ú, Třebíč)
Jan ŠČOTKA (O, Jyväskylä) Radovan PAVLÍK (Ú, Mountfield HK)
Dominik FURCH (B, Färjestad) Peter MUELLER (Ú, Vítkovice)
Daniel RÁKOS (Ú, Pardubice)
David OSTŘÍŽEK (Ú, Prostějov)
Michal KRIŠTOF (Ú, Vladivostok)

V den zápasu...

V pátečním utkání uplynou čtyři roky od vzájemného souboje na podzim 2018. V O2 areně jsme před více než patnácti tisíci diváky rychle prohrávali o dva góly, ale ještě do konce druhého dějství jsme čtyřmi góly otočili vývoj zápasu a oslavili vítězství 4:2.

Věděli jste, že...

Náš tým se bude spoléhat na Romana Horáka, který od svého příchodu do Sparty před dvěma lety bodoval ve všech osmi vzájemných zápasech! Celkem má na kontě dvanáct bodů za šest gólů a stejný počet asistencí. Na kanadský bod našeho útočníka si můžete vsadit v kurzu 1.55 také u Fortuny.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek