17. 3. 2017 Daniel Ryl

Vrána: Teď se ukáže, co v nás doopravdy je

Už není prostor na zaváhání. Sparta čeká na vítězství i po třetím čtvrtfinálovém duelu s Kometou Brno, které tentokrát podlehla 3:4 po prodloužení. Brankou a asistencí neodvrátil porážku ani PETR VRÁNA, jenž po utkání litoval zbytečných chyb, které brněnští hokejisté trestali.

Třetí čtvrtfinále Generali play off Tipsport extraligy skončilo vítězstvím Komety Brno 4:3 po prodloužení, přestože Sparta v utkání vedla 2:0 a po první třetině 3:1. Ve zbytku utkání ovšem o svůj náskok přišla a v prodloužení potřetí padla. „My si řekneme, že budeme hrát určitým způsobem a dodržujeme to třetinu, maximálně třetinu a půl. Přišlo mi, jako bychom měli strach o výsledek a přestali hrát, což dokáže Kometa potrestat,“ kroutil hlavou Petr Vrána.

Člen elitního útoku pomohl k vypracovanému vedení 3:1 asistencí a gólem, jenže na první vítězství v sérii to nakonec nestačilo. „Místo toho, abychom si to za stavu 3:1 v klidu dohráli, tak nehrajeme podle našich představ, necháme se vyloučit a vypadneme z tempa,“ mrzelo sparťanského útočníka.

1+1
Spartě ve třetím utkání čtvrtfinále na ledě Komety nestačily ani dva body Petra Vrány.

Zkušený centr litoval také neproměněných přesilových her ve třetí třetině. „Já to ze střídačky nevidím jako trenéři, nebo vy na tribuně, ale chceme hrát jednoduchý hokej a místo toho si zbytečně zavaříme, což Kometa trestá,“ řekl po třetí porážce Vrána. Sparta se tak nachází v kritické situaci, kdy prohrává 0:3 na zápasy a od vyřazení ji dělí jediná porážka.

Pro postup tedy musí vyhrát čtyřikrát v řadě. „Věděli jsme, že to nebude lehký, když jsme oba domácí zápasy prohráli. Teď se ukáže, co v nás je. My jsme odehráli spoustu kvalitních zápasů v Lize mistrů a zvládli jsme je, takže se musíme zvednout a zahrát dobře. Nic jiného už nám nezbývá,“ uvědomuje si člen elitního útoku Sparty.

I přes jeho velké zkušenosti ze zámoří i Evropy je v podobné roli poprvé. „Nikdy jsem to v kariéře nezažil, možná někdy dřív, ale nepamatuju si to. Kometa má kvalitní mančaft, mají obrovské zkušenosti, takže nás nečeká nic jednoduchého,“ ví Vrána, jehož tým může být prvním extraligovým mužstvem, kterému se podobný obrat podaří.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek